Haberler

    Kalbimizin Yaşayan Canlı Kopyası: Living Heart

    -

    Dassault Systèmes, simüle edilen 3D kişiselleştirilmiş kalplerin üretilmesi, kalp hastalıklarının tedavisi, teşhisi ve tıbbi cihaz geliştirmede çığır açan "Living Heart-Yaşayan Kalp"projesinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Bu yılın Mayıs ayında duyurulan ve Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformunun gerçekçi simülasyon uygulamalarıyla desteklenen "Living Heart" Projesi, ilk gerçekçi 3D kalp simülatörünü hızlı bir şekilde beta testine alarak cihazın verimliliğini onayladı ve 30 katılımcı üye kuruluşu geride bıraktı. Dassault Systèmes, bu girişimin temel adımlarından biri olarak, kalp hastalıklarını tedavi etmek için kullanılan kalp pili bağlantıları ve diğer kalp-damar cihazlarının takılması, yerleştirilmesi ve performansı için öncelikle test paradigmalarının geliştirilmesini hedefleyen Birleşik Devletler Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile beş yıllık bir işbirliği anlaşması imzaladı.


    Her üyenin fikri mülkiyetini korurken her birinin sonucu paylaşmasına olanak tanıyan bir kitle kaynak teknolojisi modeli kullanan "Living Heart" Projesi, klinik tanılamayı geliştiren ve ameliyat öncesi planlamaya rehberlik eden kalp modelinin tıbbi cihaz testlerinde kullanımının simülasyonunun geliştirilmesine katkı sağlayan kardiyologlar, tıbbi cihaz şirketleri ve akademik araştırmacılarla birlikte çalışılarak geliştirildi.


    100'den fazla kalp-damar uzmanı içeren araştırma, endüstri ve tıp çevrelerinden 30 katılımcı üye kuruluş kalp simülatörünün testine erişim sağlayarak kitle kaynak kullanımıyla programın hızlandırılmasına katkı sağladı. Araştırmacılar Tıbbi Cihaz İnovasyon Konsorsiyumu (MDIC) ile bir ekip oluşturarak tıbbi cihazların onay sürecini hızlandırmanın yanı sıra yenilikçiliği teşvik etmeye, hasta güvenilirliğini geliştirmeye ve maliyetleri azaltmaya yardımcı oldu. Proje, kalp hastalığının ilerleyişini anlamak için gerçek bir hastaya takılmadan önce yeni bir kapakçık yardımcı cihazının verimliliğinin onaylanmasında kullanıldı.


    MDIC Başkanı ve CEO'su Bill Murray şunları söyledi: "Hesaplamalı modelleme ve simülasyon, yenilikçiliği hızlandırarak ve kapsamlı bir uzun vadeli güvenlik kanıtı sunarak tıbbi cihaz ve sağlık hizmetleri alanlarını kökten değiştirme potansiyeline sahip. İnsan klinik deneyleri yoluyla gerçekleştirilen ve bir başka şekilde elde edilemeyecek olan, cihazların insan vücuduyla etkileşimiyle ilgili değerlendirmelerin ötesine geçebilme umudunu taşıyor. Living Heart Projesi, cihaz tasarımından yasal taleplere kadar kullanım için onaylanabilecek bir kalp simülasyonunu tıbbi cihaz topluluğuna sunan yeni bir aracın güzel bir örneğidir."


    İşin doktor tarafında yer alan Harvard Medical School tıp öğretim görevlisi ve Massachusetts Institute of Technology Klinik Araştırma Merkezi Tıp Direktörü Dr. Kumaran Kolandaivelu'nun yorumu ise şöyle: "Sağlık hizmetlerinin geleceği şüphesiz ki tedavi tercihlerimize rehberlik etmek, doktorlarımızı eğitmek ve hatta hastaları kendi sağlıklarının yönetimindeki rolleri konusunda eğitmek için modelleme ve simülasyonu içerecektir. Biz doktorlar olarak, en yüksek bakım kalitesini minimum yayılabilirlikle ve mümkün olan en uygun maliyetle sağlamak amacıyla mevcut olan en iyi bilimi kullanma ahlaki zorunluluğuna tabiyiz. Dassault Systèmes ile çalışıyoruz çünkü biz, diğer disiplinlerde olduğu gibi tıpta da hesaba dayalı bilimin potansiyelinin tamamen benimsemek için bugünün doğru zaman olduğuna inanıyoruz."


    "Sağlık hizmetlerindeki aktörlerin yenilikçi hasta deneyimleri yaratmalarını sağlamak Dassault Systèmes'in Yaşam Bilimlerindeki stratejik hedefidir" diyen Dassault Systèmes Yaşam Bilimleri Başkan Yardımcısı Jean Colombel de, "Kalp-damar bölümünde de görüldüğü üzere tam olarak karşılanmayan tıbbi ihtiyaçları ele almak için özel olarak tasarlanmış Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformu aracılığıyla hasta sonuçlarını ve hastaya erişim becerisini geliştirecek yeni nesil sağlık hizmetleri çözümleri ve birlikte çalışma uygulamalarını destekliyoruz" şeklinde konuştu.




    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title