Haberler

Kalaycı: "Milli Eğitimin Milliliği Kalmadı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, öğretmenlerin geçim sıkıntısı içerisine düşmesini asla kabul edemeyeceklerini söyledi.

MHP Konya Milletvekili adayları Mustafa Kalaycı, M. Sait Gönen, Faruk Sonkaya, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Selçuklu İlçe Başkanı Ali Delikanlı ve partililerle birlikte Ülkü Bir Derneğinin düzenlediği kahvaltı programına katıldı.

Programda konuşan MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, her alanda tahribat olduğunu belirterek, "Değerli hemşehrilerim her alanda tahribat var dedik. Ekonomik ve sosyal sıkıntılar hat safhada, insanımız geçim sıkıntısı içerisinde, toplumun her kesiminden feryatlar yükseliyor. Bu anlamda yapılması gereken birçok reform ve uygulanması gereken politikalar var. Allah'a şükür biz bu konularda her hazırlığı yaptık, programımız, projelerimiz var. Öncelikli eylem planımız var. İnşallah Cenab-ı Allah iktidar nasip ettiğinde bunları uygulamaya koyacağız" dedi.

Tahrip edilen alanlardan birinin eğitim olduğunu anlatan Kalaycı, şöyle konuştu: "AKP döneminde milli eğitimin milliliği kalmamıştır. Öğretmenlerimiz hükümetin baskı ve zulmüne maruz kalmıştır. Bu dönemde bizatihi Başbakanlarımız ve Milli Eğitim Bakanlarımız öğretmenleri tahkir eder. Az çalışıyorlar, çok para alıyorlar gibi gerçekle alakası olmayan hakarete varan sözler sarf etmişlerdir. Biliyorum bu sözler sizlerin onurunu kırdı. Yandaş sendikaya üye yapmak için her türlü baskıyı yaptıklarını biliyoruz. Bugün öğretmenlerimizin geçim sıkıntısı çektiğini biliyoruz. AKP döneminde öğretmenlerimiz yoksullaşmıştır. Öğretmenlerin geçim sıkıntısı içerisine düşmesini asla kabul edemeyiz. Öğretmenleri bu duruma getiren AKP'liler utansın diyorum. Bugün öğretmenimiz emekli olduğu zaman sıkıntı çekiyor, çünkü aldığı emekli aylığıyla bir aileyi geçindirmek mümkün değil."

MHP olarak öncelikli reform gerçekleştirecekleri alanlardan birinin eğitim olduğunu anlatan Kalaycı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz AKP döneminde sık sık bakanlar değişti, sistem değişti, beş ayrı bakan geldi. Sanki deneme tahtası gibi gelen farklı bir sistem giden farklı bir sistem, eğitim sisteminin iyice çivilerini çıkardılar. Bu anlamda biz öncelik vereceğimiz eğitim sistemimizle ilgili reformları gerçekleştireceğiz diyoruz."

Ülkenin bir kalkınma hamlesiyle yeniden ayağa kalkabilmesi için öncelikle eğitim öğretim sistemindeki sorunlara çözüm getirilmesi gerektiğini anlatan Kalaycı, şunları söyledi: "Öğretmenlerimizin sıkıntılarının giderilmesi gerekiyor. Biz MHP olarak 1. dereceye gelen öğretmenlerimize 3 bin 600 ek gösterge vermeyi taahhüt ediyoruz. Yine eğitim öğretim tazminat oranlarını yükseltmeyi vaat ediyoruz. Ek ders ücretlerini yükseltmeyi vaat ediyoruz. Yine eğitime hazırlık ödeneğini okullarımızda ve milli eğitim müdürlüklerimizde çalışan personeli karşılayacak şekilde daha da iyileştirmeyi vaat ediyoruz. Bütün bunların hazırlıklarını yaptık ve seçim beyannamemize de koyduk. Ayrıca programlarımızda da bunlara yer verdik. İnşallah 1 Kasım sonrasında MHP'nin iktidarında bunlar bir bir gerçekleştirilecek."

Kalaycı, buradaki programının ardından Konya Ülkü Ocaklarının Zafer meydanında dağıttığı aşure programı ile Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası Konya İl Temsilciliğinin açılışına katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Kalaycı Sait Gönen Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title