Haberler

Kahvehanelerde Artık Kitap Okunuyor

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçe genelindeki kahvehanelere kurduğu kütüphanelerde vatandaşlar kitap okuyor.

Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçe genelindeki kahvehanelere kurduğu kütüphanelerde vatandaşlar kitap okuyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepecik, Türkoba, Muratbey, Güzelce, Celaliye-Kamiloba'da 13 kahvehaneye kütüphane kuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, gelecek nesillere örnek olabilmek için herkesin kitap okuması gerektiğini ifade etti.

Belediye olarak ilçe genelinde kitap okuma kampanyası başlattıklarını anlatan Akgün, şunları kaydetti:

"Halkımız kitapla barışık değildi. Bizler bunun önüne geçebilmek için, yaklaşık iki yıl önce başlattığımız her kahvehaneye kütüphane projesinde önemli bir yol kat ettik. Vatandaşlarımız artık çoğu zaman kahvehanede oyun oynamak yerine kitap okumayı tercih ediyor. Bu görüntü de bize mutluluk veriyor. Uygulamamız halkımızın çok ilgisini çekti. Kahvehanelerde kurulan kütüphanelere ilginin büyük olması bizi sevindiriyor. Biz de halkın daha fazla kitapla haşir neşir olabilmesini sağlayabilmek için bu projeyi hayata geçirdik. Halkımızın ilgisini gördükçe çok güzel bir iş yaptığımızı düşünüyoruz."

Muhabir: Hatice Şenses

Yayıncı: Nurhan Çorlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Büyükçekmece Hasan Akgün Tepecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title