Haberler

Kahveciler Odası Başkanı Pakoğlu Güven Tazeledi

İnegöl Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Salih Remzi Pakoğlu güven tazeledi.

Geçen hafta yapılması planlanan, ancak çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen olağan genel kurul toplantısının ikinci oturumu çoğunluk aranmaksızın yapıldı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili Fahrettin Bilgit ile oda başkanları ve üyelerin katıldığı kongreye tek listeyle gidildi. Başkanlığa tekrar Salih Remzi Pakoğlu seçildi.

Kahveciler Odası Başkanı Salih Remzi Pakoğlu, "Belediye başkanımızın esnaf olarak bizim gönlümüzdeki yeri başka. Alinur Aktaş çalıştığım beşinci belediye başkanı. Başkanımıza bugüne kadar ne dediysek, hiç geri çevirmedi. Şu bulunduğumuz bina da onun sayesinde. Ancak ben başkanımdan bir ricada bulunmak istiyorum. 2012 yılının 6'ncı ayında 'Katı atık ücreti' diye bir para çıktı. Bu paranın esnafımıza yansıması 600 TL. Bizim esnafımızın zaten bir kısmı basit usulde çalışıyor. Esnafımız haklarını, kendi çıkarlarını korumasını bilen bir esnaf değil. Biz zaten bin liradan fazla vergi vermiyoruz. 600 TL'de katı atık gelince esnafımız zor durumda kaldı. Kendisi bununla ilgilenirse memnun oluruz" dedi.

Esnafın sıkıntısını dile getirmediğini belirten Pakoğlu, "Esnafımız burada çıkıp hiçbir şey söylemiyor. Ama sağda solda fısıltı yapmayı çok iyi biliyoruz. 2006 yılında çay 50 kuruş, sakal tıraşı 2 liraydı. 4 çay satıp bir sakal tıraşı oluyorduk. Bugün sakal tıraşı 5 lira, çay yine 50 kuruş. 10 çay satıp bir sakal tıraşı olacaksınız. Akaryakıt 2 buçuk liraydı, bugün 5 lira. Çorba 1 buçuk liraydı, bugün 3 buçuk lira. Çay 60 kuruş oldu kimsenin umurunda değil, 75 kuruş oldu kimseden çıt yok. Arkadaşlar bu iş böyle olmaz. Cebimizden çıkan farklı, giren farklı. Esnaflık artık gerçekten para kazanmak değil, karnını doyurabilmek peşinde. Karnını doyuramayan esnaflarımız oluyor. Benim sizden ricam, 3 yıl önce çay 75 kuruş oldu. Ama daha tarifelere yansıyan bir şey yok. Bunun için bizi eleştirin, kapımızı çalın, gelin çayımızı kahvemizi için, çağırın biz gelelim. Ben toplantı yapıyorum, 2-3 kişi geliyor. 500 kişilik oda, şurada 100 kişi ile genel kurul yapıyor. Sizin hakkınızı korumasını bilen kişilere destek olun. Onlara yardımcı olun. Biz para kazanamıyoruz. Zaten sigara yasağıyla bir darbe yedik, işlerimiz azaldı. Onun için lütfen fiyatlarda haksız rekabet yapmayın. Rekabet yapacaksanız kalitede, hijyende yapın" şeklinde konuştu.

Başkanlığa tekrar Salih Remzi Pakoğlu seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Vehbi Ünlüsoy, Fevzi Erçiftçi, M. Gürsel Demirci, M. Yaşar Yeni, İ. Feridun Türkmen, Mehmet Yılmaz, denetim kurulu üyeliklerine ise Yener Yıldırım, Ulaş Yentek ve İbrahim Türker seçildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alinur Aktaş İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title