Haberler

Kahve Müdavimlerinin Yeni Adresi: Sixty Beans

Güncelleme:

Nişantaşı'nın yeni popüler mekanı Sixty Beans, dekoru ve servisiyle gözünüzü; eşsiz lezzetleri ve dumanı üstünde kahveleriyle damağınızı şenlendirecek. Fransa'nın gözdesi, galeti de sadece burada tadabilirsiniz.

Kahve keyfini son safhada yaşayacağınız, aynı zamanda da galet lezzetini Türkiye'de bulabileceğiniz tek adres olan Sixty Beans, bu aralar Nişantaşı'nın en popüler mekanlarından. Mekan önce dekoru ve servisiyle gözlerinizi doyuruyor, sonra da damağınızda uzun süre aklınızdan çıkmayacak lezzetlerin tadını bırakıyor.

NİŞANTAŞI'NIN YENİ GÖZDESİ

Adını ünlü müzik dehası Bethoven'ın, her sabah 60 kahve çekirdeğini öğüterek hazırladığı enfes kahvesinden alan Sixty Beans, damağınızda yer edecek birçok yeni lezzet ve üçüncü nesil kahve akımının en seçkin örnekleri ile Nişantaşı Topağacı'nda yepyeni bir deneyim sunuyor. Eylül ayında hizmet vermeye başlayan mekan, Fransız mutfağının sıradışı lezzeti 'galet'i, Türkiye'de tadabileceğiniz tek adres.


'Galet'in yanı sıra, gurme sıcak sandviçler, gözünüzün önünde hazırlanan enfes krepler, ev yapımı tatlılar ve güler yüzlü bir hizmet Sixty Beans'de sizi bekliyor. Kahve gününüzde değilseniz, bu lezzetlere uzak doğu çayları ile juice barda hazırlanan taze meyve ve sebze suları eşlik edebilir.

İLHAM KAYNAĞI MÜZİK DEHASI BEETHOVEN

Sixty Beans'de kahve tutkusunun ilham kaynağı, müzik dehası Beethoven…

Ludwig van Beethoven, tarihin en önemli müzik dehalarından ve bilinen ilk ünlü kahve aşıklarından birisi.

Mekana girer girmez de; kulaklıklarını takmış, konserin tam ortasında, kahve tutkunu modern bir DJ olarak karışınıza çıkıyor.


Titiz deha, bestelerinde olduğu kadar kahvede de mükemmeliyetçiymiş. Her sabah çalışmaya başlamadan, altmış tane kahve çekirdeğini özenle tek tek sayar, öğütür ve yaratıcılığını da uyandırdığına inandığı kahvesini demlermiş. Almanya'da kendi adına kurulan bir müzede, bu kahvenin nasıl hazırlanıp servis edileceğini anlatan el yazması bir metni dahi görebilirsiniz.

GALETİ BULABİLECEĞİNİZ TEK ADRES

Türkiye'de sadece Sixty Beans'de bulabileceğiniz sağlıklı bir gurme lezzet: Galet. Sanki bu kahve aşığı Beethoven'a servis edecek kadar özenle hazırlanan kahvelerin yanında da; tatlı düşkünlerini mest edecek krepler ve hem damağını hem de sağlığını düşünenlerin vazgeçemeyeceği galet de mutlaka denenmesi gerekenler arasında.

FRANSIZ ŞEFLERLE HAZIRLANDI! PEKİ NEDİR BU GALET?

Galetin kökeni Fransa'nın Bretonya bölgesi. Krep formundaki bu gurme lezzetin hamuru, doğanın en özel bitkilerinden birisi olan karabuğday ile hazırlanıyor. Karabuğday, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinlerin büyük miktarını tek başına karşılayabiliyor. Yerken hiç vicdan azabı duymayacağınız bu zemin üzerinde ise somondan keçi peynirine, antrikottan rokfor peynirine, carpaccio'dan özel ev yapımı pesto sosa kadar birbirinden özel malzemeler kullanılıyor. Her birinin reçetesi için çok ciddi zaman harcanıp, yurt dışından getirilen Fransız bir şef ile beraber çalışılmış.


SÜREKLİ YENİLENEN MENÜ

SIXTY BEANS ekibi sürekli çalışmalar yaparak, menülerini sıradanlıktan uzak lezzetlerle yenilemek konusunda da ısrarcı. Güney Amerika'daki sıcak sandviç kültüründen örneklerle ve özellikle uzak doğudan gelen birçok sağlıklı bitkisel çay ile menü zenginleştirilmiş. Ayrıca, yediğinizde "Böylesi ancak İtalya'da olur" diyeceğiniz lezzette cheesecake ve tiramisu da renk katıyor…

Haftanın her günü 8:30'dan gece 22:30'a kadar açık olan Sixty Beans, hem bir kahve molası vermek hem de yeni lezzetler denemek isteyenler için gidilecekler listesinde yerini almalı…

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Beethoven Nişantaşı Türkiye Fransa Alışveriş Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mugla 48Mobil-IOS:

He he gel soyul neyedigini bile anlamadan cikarsin kazikcilar

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title