Haberler

Kahta İlçesinde Mekke'nin Fethi Kutlandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde “Mekke’nin Fethi” konulu programda Mekke’nin fethinin 1386. yılı kutlandı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde " Mekke'nin Fethi" konulu programda Mekke'nin fethinin 1386. yılı kutlandı.

Kahta Anadolu Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen 'Mekke'nin Fethi' programına Saadet Partisi Kahta İlçe Başkanı Ramazan Akbalık, Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Kahta Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdullah Kılıç, İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın selamlama konuşmasında Kahta Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdullah Kılıç, "Fetih ile işgalin en net bir şekilde ayrıştığı Mekke'nin fethinin daha iyi anlaşılması ve de asıl fethin yüreklerin, gönüllerin fethi olduğunu bildirmektir, muradımız" dedi. Mekke'nin fethinin 1386. yılını kutlamak için anlamlı bir etkinlikte buluşmaktan mutlu olduğunu belirten Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Temel İslam Bilimler Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Hasan Maçin, Mekke'nin fethinin İslam dini açısından önemine dair bilgiler verdi. Yrd. Doç. Hasan Maçin, kan dökülmeden, zulüm yapılmadan Mekke'nin fethedildiğini söyleyerek, Mekke'nin fethi karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesi olduğunu vurguladı. Yrd. Doç. Hasan Maçin, Noel kutlamalarının özellikle Hristiyan kültürünün hakim olduğu ülkelerde yaygın olduğunu vurgulayarak, "Yıl başının değişmesiyle özellik batı dünyasında özellikle Hristiyan kültürünün hakim olduğu ülkelerde noel gecesi olarak kutlanıyor. Zaman içerisinde Hristiyan kültür hakim hale gelince Hristiyan olmayan ülkelerde bu etkinliği yapmaya başladı. Dini duygular zayıflayınca baskın olan kültür hangisi ise o kültürün peşinden gidiliyor. Üç ilahi, semavi din arasında Yahudilik, Hristiyanlık ve İslamiyet arasında mukayese ettiğimiz de değerleri evrenseldir. Biz bu dinimizi gittiğimiz her yerde göğsümüzü gere gere ben bu dinin müessifiyiz diyebiliriz. Gerçek bir Müslüman bu tür geceler ile işi olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ise konuşmasında, "Huzurun İslam da olduğu, kurtuluşun İslam da olduğu Kur'ana ve sünnete sarıldığımızda, peygamber efendimizin izinde yürüdüğümüz de yaşadıklarını kuşandığımız da daha güzel, daha aydınlık bir geleceği gerçekleştirebileceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Program Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Siyer-i Nebi Yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahta Mekke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title