Haberler

Kâhta İlçesi, Yatırımcıyla Buluşuyor

Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Mahmut Yetiş, İstanbul'da faaliyet gösteren ulusal tekstil firmalarıyla görüşerek onların Kahta'daki tekstil firmalarıyla işbirliği yapması için çalışmalara başladığını belirtti.

İstanbul'daki tekstil firmalarından Onur Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Onur Yıldız ile Kahta'daki tekstil firmalarını ziyaret eden Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Muhmut Yetiş, bizim bölgede güven olduğu için tekstil sektöründeki üretimin Kahta'ya doğru kaydığının altını çizdi.

Kahta'nın bir tekstil kenti olması için çok yönlü avantajlara sahip olduğunu belirten İstanbullu iş adamı Onur Yıldız, buraların adeta bir güven şehri olduğunu söyledi.

Onur Yıldız, "Bizler İstanbul'dan kalkıp buralara kadar geliyoruz ve imalatımızı ufak ufak bu bölgeye kaydırıyoruz. Çünkü burada güven var. Bugün burada gördüğümüz güveni ne yazık ki İstanbul kaybetti. Bu bölgeye ayak bastığımızdan bu yana, karşılamada, hürmette, misafirperverlikte samimiyetlerini hissettik. Yaptıkları işlerde disiplini ve güveni gördük. Buraya geldiğimizde baktık ki bizim de öğreneceğimiz şeyler var. Adıyaman ve Kahta'daki sorun pazar. Kalite değil aslında" dedi.

Daha fazla işadamlarının Kahta'ya gelmesi için çalışmalara devam edeceğini belirten Mahmut Yetiş, "Güven noktasında Adıyaman bölgesi çok huzurlu bir bölgedir. Onun için bu bölgeyi bilmeyen ya da buralara gelmeyen iş adamları biraz tedirgin. Ama geldikten sonra da Onur Bey'in önemle vurguladığı güven duygusu onlarda da hakim oluyor. Yıllardan beri bu işi yapıyoruz. Dışarıya bir sürü mal üretmişiz. Burada bir güvensizlik olmuş olsaydı, bu kumaşlar buraya gelmiş olmazdı. Biz de otuz yılı aşkın böyle devam edemezdik. Siz kendi gözlerinizle gelip bazı incelemelerde bulundunuz. Ondan sonra memnun kaldığınızı belirttiniz. Biz de size çok teşekkür ediyoruz. Burada bizim gibi üreticilerin daha avantajlı bir şekilde üretim yapabilmesi için devletin de bize bir takım kolaylıklar sağlaması lazım. Kahta'nın yetiştirdiği ve bugün dışarıda uluslararası çalışan çok büyük tekstilci iş adamlarımız var. Bizim siyasilerden beklentimiz var. Kahta'nın 5. bölgeden 6. bölgeye alınması lazım. İş adamlarını buraya kadar ağırlıyoruz. Bağlantılar kurmaya çalışıyoruz. İş olanağı oluşacak ve istihdam artışı gerçekleşecek. İş ve yatırım noktasında baktığımızda Kahta 5. bölgede olduğu için bir şey yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlanıyor. Kısacası, Kahta'nın en büyük sektörü tekstil sektörüdür. Ama ne yazık ki yatırım için hiç bir avantaj sağlanmıyor. Bölgemiz teşvik paketlerinde her zaman geri kalıyor. Kahta'nın konumu ve işsiz genç nüfusun yüksek olması açısından avantajlar var. Bizim gibi işletmelerin işlerine ve yatırımlarına devam edebilmesi için Kahta'nın acilen, 6.bölgeye alınması gerekiyor" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Onur Yıldız İstanbul Adıyaman Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title