Haberler

Kahta'da Yaz Kuran Kurslarına Yoğun İlgi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlünde Yaz’ sloganı adı altında başlayan Kuran kursları Adıyaman’ın Kahta ilçesinde büyük ilgi görüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlünde Yaz' sloganı adı altında başlayan Kuran kursları Adıyaman'ın Kahta ilçesinde büyük ilgi görüyor.

Kahta Eğitim ve Kültür Derneği tarafından açılan Yaz Kur'an kurslarına Kahtalı gençler ve çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Kahta Eğitim ve Kültür Derneği, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan yaz kuran kurslarına 240 öğrenci kayıt yaptırdı. Dernek binasında öğretmen ve din görevlilerinin nezaretinde başlayan kurslarla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Mustafa Çiçek, "Kurslarımıza 22 Haziran 2015 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktayız. Kurslarımız 21 Ağustos itibariyle de sona erecektir. Derslerimiz haftada beş gün, günde 3 saat olmak üzere devam edecektir. Dernek binamızda Gerek Müftülük gerekse de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açtığımız kurslarımızda öğretmen ve din görevlisi arkadaşlarımız nezaretinde çocuklarımıza eğitimler verilmeye başlanmıştır. Yavrularımızın okullarda aldığı dini bilgilerini, İslam ahlakı ile ilgili bilgilerini daha da geliştirmek, Kur'anı, dinimizi, Peygamberimizi tanımak, kendilerine İslam terbiyesi ile yetiştirilmeleri anlamında eğitimler verilecektir. Malum bu kurslar yaz aylarında başladığı için çocuklarımıza sıkı bir program uygulamıyoruz bundan dolayı öğrencilerimize tatil havası içinde eğitimler verilecektir. Bu öğrencilerimiz ile kurs süresince sportif etkinlikler, piknik ve geziler düzenlenerek iyi bir tatil geçirmelerini sağlayacağız.

Bu vesile ile bu kurslarda görev alan eğitimci arkadaşlarıma, ilçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezine verdikleri desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyor, içinde bulunmakta olan mübarek Ramazan Ayı'nda tüm İslam alemine ve Kahtalı vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Adıyaman Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title