Haberler

Kahta'da Gribe Karşı Farkındalık Standı Kuruldu

Adıyaman’ın Kahta Devlet Hastanesi tarafından ‘Gribe Karşı Farkındalık’ standı kuruldu.

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi tarafından 'Gribe Karşı Farkındalık' standı kuruldu.

Kahta Devlet Hastanesi'nde grip salgınına karşı vatandaşlarda farkındalık oluşturulması için Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Kenan Ecemiş öncülüğünde stant kuruldu. Hastanenin giriş katında kurulan stantta Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Kenan Ecemiş tarafından grip ve benzeri bulaşıcı hastalıklardan korunmanın temelinde kişisel bakım ve el temizliğinin geldiği anlatıldı.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kış mevsiminin istenmeyen hastalığı olan gribe karşı Kahta halkının korunma yolları hususunda bilgilendirilmesini amaçladıklarını ve bu kapsamda hastane içerisinde hijyen ve grip ile ilgili broşürlerin yer aldığı stantlar kurarak, farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti.

Gribin insandan insana solunum yolu ile bulaştığını vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Kenan Ecemiş, "Öksürme, aksırma ile çevreye yayılan damlacıklar ile ve bu damlacıkların temas ettiği yüzeylerden virüs bulaşabilir. Kuluçka süresi 1-2 gündür. Ateş, titreme, baş ağrısı, kas ağrısı, keyifsizlik, iştahsızlık genel şikayetlerdir. Bu şikayetler genellikle 3 gün sürer. Başta kuru öksürük olmak üzere, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi solunum yolları şikayetleri de hastalığın başından itibaren bulunur. Genel şikayetler geçtikten sonra ön plana çıkan solunum yolları şikayetleri 3-4 gün sürer ve sonra hasta iyileşme dönemine girer" dedi.

İyileşme döneminin 2-3 haftayı bulabildiğini ifade eden Ecemiş, "El hijyenine dikkat etmek, kapalı ortamlarda uzun süreli bulunmamak bulaşıcı önlemede önemlidir. Dengeli beslenmek ve yeterli sıvı almak hastalıktan korunmada önemlidir. Hastalıktan korunmada aşı yapılması önemlidir. Grip aşısı 6 aydan büyük herkese önerilmektedir. Astım dahil kronik solunum yolları hastalıkları, kronik kalp-damar hastalıkları, kronik böbrek hastalığı, diyabeti olanlar ve 65 yaş ve üzerindeki kişilerde grip aşısı yapılmalıdır" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahta Devlet Hastanesi Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title