Haberler

Kahta'da Girişimcilere Sertifikaları Dağıtıldı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Kahta’daki girişimcilere sertifikaları dağıtıldı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Kahta'daki girişimcilere sertifikaları dağıtıldı.

Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Adıyaman ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Eroğlu, Zeynel Çelik, Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Mahmut Yetiş, Kahta Kültür Merkezinde düzenlenen girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Adıyaman ATSO Başkanı Mustafa Uslu yaptığı konuşmada, "2009'da göreve geldiğim günden bu yana girişimcilik eğitimini çok önemsiyor ve üzerinde hassasiyetle durduğum konudur. Girişimcilik eğitimi ülkemiz için ilimiz ve ilçelerimiz için çok önemli. Neden önemsiyoruz. Çünkü bizim girişimcilere ihtiyacımız var. İlçemizin, ilimizin ve ülkemizin kalkınması hatta cari açığın önüne geçilmesinin yolu buradan geçiyor. İşsizliği önlemenin yolundan biri de girişimcilikten geçiyor. Bizim o girişimcilik ruhunu aşılamamız lazım ve üzerinde durmamız lazım diye düşünüyorum. Son üç yılda binin üzerinde girişimcilik sertifikasını dağıttık. Anadolu tabiriyle devlet gerçekten kesenin ağzını açmış ama bizler bu işin çok da farkında değiliz. Bir fabrikada asgari ücretle çalışmayı bile çok zor buluyoruz. İşsizliğin yüzde 10'larda olduğu bir ilde yaşıyorsak bu fırsatları çok iyi değerlendirmemiz lazım. Ülkemiz gençlerin önünü açmak için kendi işini kurmaları için KOSGEB girişimciliğiyle destekleriyle birlikte böyle bir imkan sağlıyor. Bizim bu imkanları iyi değerlendirmemiz lazım. Bunu yapacak olanlar da sizlersiniz. Bizim işimiz sizlere hiçbir masraf getirmeden sizlere bu katkıdan faydalanma sertifikasını vermektir. Bakın bunda eğitim düzeyi yok, yaş sınırı yok. Cinsiyet ayrımı yok. Sadece siz aklınıza ne geliyorsa hangi işte beceriniz varsa hangi işi kuracaksanız onun üzerinde sertifikanızı alıyorsunuz. ve işinizi kuruyorsunuz bu büyük bir nimettir. Bunu iyi değerlendirmeniz lazım. Binin üzerinde sertifika verdik. 110 kişi işini kurdu. 110 kişi, 27 bin TL hibe aldı. Siz asgari ücret çalışırken kendi işinizi kurup kendi iş yerinizin işvereni oluyorsunuz. Ardından 70 bin TL, 2 yıl ödemesiz size yine bir imkan sağlıyor" dedi.

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Uslu Adıyaman Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title