Haberler

Kahta Anadolu İhl'den Öğrencilere Umre ve Burs Ödülü

Adıyaman’ın Kahta İmam Hatip Lisesi, özel okullarda olan başarıyı ödüllendirme sistemini bu yıl uygulayacak.

Adıyaman'ın Kahta İmam Hatip Lisesi, özel okullarda olan başarıyı ödüllendirme sistemini bu yıl uygulayacak.

Katsayı probleminin ortadan kaldırılmasıyla beraber ilçede imam hatip okullarına artan ilgi nedeniyle taleplere cevap vermekte zorlanan Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi, iki yeni okulun yapılmasıyla beraber bir dönemde güzel gelişmelere imza attı.

2014-2015 eğitim öğretim yılında kız öğrencilerin de eğitim gördüğü okulda kız imam hatip lisesinin binasının yapılmasıyla beraber yalnızca erkek öğrenciler eğitimlerine devam etti. Okul Müdürü Bilal Altınel, Kahta'nın geçmişte markası olan okullarını yeniden markalaştıracaklarını ifade ederek, "İkinci dönemde idarecimiz ve rehber öğretmenimiz Kahta'nın tüm köy ve merkez ortaokullarını ziyaret ederek okulu tanıttı. Tanıtım kapsamında öğrencilere okul hakkında detaylı bilgi verildi. Bu yıl yüksek puanla okulumuzu tercih eden öğrencilerimizi ödüllendirmeyi planladık. Bu kapsamda 400 ve üzerinde puanla okulumuza yerleşen en yüksek puanlı 3 öğrencimizi umreye göndereceğiz. Ayrıca 300 ve üzerinde puan alarak okulumuza yerleşen en yüksek puanlı 20 ihtiyaç sahibi öğrencimize de aylık burs vereceğiz. Okulumuzun gönüllü öğretmenlerinin ve mezunlarımızın katkılarıyla bu projemizi gerçekleştireceğiz inşallah" dedi.

Karma eğitimin olumsuzluklarının gözler önünde olduğunu belirten Altınel, "İlçemizde, okulumuzda sadece erkek öğrencilerin eğitim alacak olması da ilçemiz için büyük bir adım. Karma eğitimde ergenlik döneminin karşı cinse olan ilgisinin kontrol edilmesi zor olmakta ve gençlik enerjisi akademik başarıya odaklanamamaktadır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title