Haberler

Kahta Anadolu İhl'den Başarıya Özüllendirme

Kahta İmam Hatip Lisesi, özel okullarda olan başarıyı ödüllendirme sistemini bu yıl uygulayacak.

Kahta İmam Hatip Lisesi, özel okullarda olan başarıyı ödüllendirme sistemini bu yıl uygulayacak.

Okul Müdürü Bilal Altınel, katsayı probleminin ortadan kaldırılmasıyla beraber Kahta İlçesinde imam hatip okullarına artan ilgi nedeniyle taleplere cevap vermekte zorlanan Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, iki yeni okulun yapılmasıyla beraber bir dönemde güzel gelişmelere imza attığını söyledi.

Altınel, "2014-2015 eğitim öğretim yılında kız öğrencilerin de eğitim gördüğü okulda kız imam hatip lisesinin binasının yapılmasıyla beraber yalnızca erkek öğrenciler eğitimlerine devam etti.

Önceki yıllarda öğrencilerin puansız yerleşmeleri ve sonraki yıllarda sınıf mevcutlarının fazla olması nedeniyle toplumdaki algısı bozulan okul bu sene ahlaklı ve başarılı şahsiyetler yetiştirme konusunda iddialı adımlar atıyor. İkinci dönem sınıf kız öğrencilerin ayrılmasıyla sınıf mevcutları 30 kişiye düştü. Okul bu dönem 270 öğrenci alacak" dedi.

Okul Müdürü Bilal Altınel, Kahta'nın geçmişte markası olan okullarını yeniden markalaştıracaklarını ifade ederek, "İkinci dönemde idarecimiz ve rehber öğretmenimiz Kahta'nın tüm köy ve merkez ortaokullarını ziyaret ederek okulu tanıttı. Tanıtım kapsamında öğrencilere okul hakkında detaylı bilgi verildi. Bu yıl yüksek puanla okulumuzu tercih eden öğrencilerimizi ödüllendirmeyi planladık. Bu kapsamda 400 ve üzerinde puanla okulumuza yerleşen en yüksek puanlı 3 öğrencimizi umreye göndereceğiz. Ayrıca 300 ve üzerinde puan alarak okulumuza yerleşen en yüksek puanlı 20 ihtiyaç sahibi öğrencimize de aylık burs vereceğiz. Okulumuzun gönüllü öğretmenlerinin ve mezunlarımızın katkılarıyla bu projemizi gerçekleştireceğiz inşallah" dedi.

Karma eğitimin olumsuzluklarının gözler önünde olduğunu belirten Altınel, "İlçemizde, okulumuzda sadece erkek öğrencilerin eğitim alacak olması da ilçemiz için büyük bir adım. Karma eğitimde ergenlik döneminin karşı cinse olan ilgisinin kontrol edilmesi zor olmakta ve gençlik enerjisi akademik başarıya odaklanamamaktadır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title