Haberler

Kahramanmaraşta "Kısa Şalvar Güreş Festivali"

Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Hopur, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla "Kısa Şalvar Güreş Festivali" düzenleyeceklerini söyledi.

Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Hopur, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla "Kısa Şalvar Güreş Festivali" düzenleyeceklerini söyledi. Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Hopur, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Mayıs ayı içinde "Uluslararası Geleneksel Türk Güreşleri Sempozyumu" yanı sıra "Kısa Şalvar Güreş Festivali" yapacaklarını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu iş birliği ile yerli ve yabancı 90'a yakın bilim adamını düzenlenecek sempozyumda ağırlayacaklarını belirteren Hopur, şöyle konuştu:

"Dünyada yaşayan kültür mirası olan Aba Güreşi, Şalvar Güreşi, Kuşak Güreşi, Japonların Sumo Güreşi, Belbag Güreşi'nin geçmişi ve tanıtımı yapılacaktır. 120'ye yakın yurt dışından 400'e yakın yurt içinden pehlivanların katılacağı Kısa Şalvar Güreş Festivali, Kahramanmaraş'a has olan 'Kısa Şalvar' güreşimizin tanıtımını ve uygulamasını Güreş İhtisas Kulübü olarak kendimize bir sorumluluk kabul ediyoruz."

Hopur, sempozyum 6-7-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini de sözlerine belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title