Haberler

Kahramanmaraşlı Uzman Çavuşu Binlerce Kişi Uğurladı 3-

Kahramanmaraşlı uzman çavuşu binlerce kişi uğurladıKAYSERİ'den geçici görevli gittiği Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, teröristlerin bir eve döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta birlerce kişinin katılıyla gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kahramanmaraşlı uzman çavuşu binlerce kişi uğurladı

KAYSERİ'den geçici görevli gittiği Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, teröristlerin bir eve döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta birlerce kişinin katılıyla gözyaşlarıyla toprağa verildi. Törene kucağında 13 aylık kızı Rabia Begüm ile birlikte katılan Ebru Atcı, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun önündeki fotoğrafı okşayarak uzun süre gözyaşı döktü.

Kayseri 1'nci Komando Tugayı'nda görevliyken geçen 22 Mart'ta geçici görevle gittiği Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen 'Atmaca 7' birlik operasyonu kapsamında dün sabah saatlerinde Yenişehir Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin girdiği bir evde döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı şehit oldu, 9 asker de yaralandı. Cenazesi dün akşam saatlerinde askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirilen Uzman Çavuş Raşit Atcı için öğle vakti Ulu Cami'de tören düzenlendi.

BABASI TÖRENE ASKER PARKASIYLA KATILDI

Cenaze törenine; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak ve Nursel Reyhanlıoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehidin babası Ahmet, annesi Rabia, eşi Ebru, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit oğlunun cenaze törenine asker parkasıyla katılan baba Ahmet Atcı'yı Vali Mustafa Hakan Güvençer ile 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş teselli etti.

KIZIYLA ŞEHİT EŞİNİN FOTOĞRAFINI OKŞADI

Şehidin sinir krizi geçiren annesi Rabia Atcı'ya sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, eşi Ebru Atcı ise uzun süre gözyaşı döktü. Kucağında 13 aylık kızı Rabia Begüm ile şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun önündeki fotoğrafı okşayan Ebru Atcı uzun süre gözyaşı döktü. Özgeçmişi okunan şehit Raşit Atcı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından öğle vakti kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda binlerce kişinin katılımıyla askeri bando eşliğinde cenaze aracına kadar taşındı. Şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde götürüldüğü Bulutoğlu Mahallesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

GEÇEN HAFTA İZNE GELMİŞTİ

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nda görevli 1 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenilen şehit Raşit Atcı'nın en son 1 hafta önce memleketi Kahramanmaraş'a izne geldiği ve geçici görevli Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gittiği öğrenildi. 2'si kız 9 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan şehit uzman çavuş Raşit Atcı'nın, geçen yıl uzman çavuşluğa nasp edildiği belirtildi.

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Nusaybin Kayseri Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title