Haberler

Kahramanmaraş Yazıcıoğlu ve Arkadaşları İçin 'Adalet'in Cenaze Namazını Kılındı

Yazıcıoğlu ve arkadaşları için 'adalet'in cenaze namazını kılındı (Ek)DESTİCİ'DEN ALMANYA'YA 'SOYKIRIM' TEPKİSİMuhsin Yazıcıoğlu'nun 5 kişi ile birlikte, helikopter kazasında ölümleriyle ilgili yargılanan dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in duruşması 11 Ekim'e ertelendi.

Yazıcıoğlu ve arkadaşları için 'adalet'in cenaze namazını kılındı (Ek)

DESTİCİ'DEN ALMANYA'YA 'SOYKIRIM' TEPKİSİ

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 5 kişi ile birlikte, helikopter kazasında ölümleriyle ilgili yargılanan dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in duruşması 11 Ekim'e ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Almanya Federal Meclisi Bundestag'in 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlamasına tepki gösterdi. Destici, Türk milletinin tarihte hiç bir topluluğa soykırım yapmadığını belirterek, bunu en iyi Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin müttefiki olan Almanya'nın bildiğini söyledi. Almanya parlamentosunun aldığı kararı kınayarak lanetleyen Destici şunları söyledi:

"Almanya, kendisi dünyada soykırımcılığı tescillenmiş bir ülke. Herhalde kendisine ortak arıyor. Bu Türk milleti değildir. Bütün Almanya'nın bunu bilmesi lazım. Müslüman Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde, hiçbir topluluğa karşı soykırım yapmamıştır. Bunu da Birinci Dünya Savaşı'nda Ermenilere asla bir soykırım yapmadığını en iyi bilen ülke, arşivlerinde olan ülke Almanya'dır. Çünkü o dönem Osmanlı Devleti'nin müttefiki olan Almanya'dır. Almanya bunu biliyordu. Ama Almanya dediğim gibi kendisine bir suç ortağı aramaktadır. Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk milletine bunu bir baskı aracı olarak, bir şantaj olarak kullanmıştır. Bu Almanya gibi bir devlete yakışmamıştır. 3,5 milyon Türk vatandaşı orada yaşamaktadır. Bundan sonra orada yaşanacakların, olacakların sorumlusu da Almanya'dır. Ama öbür tarafta Türkiye'yi yönetenlerin de, dikta edenlerin de dış politika da ne kadar başarısız olduğunu, Almanya'ya dahi söz geçiremediklerini ya da tezlerini kabul ettiremediklerini gerçeğiyle de karşı karşıyayız. 6 kere geldi 6 ayda Merkel. Ne konuştunuz siz onunla? 6 kere geldi bizi soykırımcı ilan ettiler 12 kere gelseydi ne olurdu acaba?"

Mustafa Destici, 11 Ekim'e ertelenen duruşmayla ilgili de davanın takipçisi olacaklarını ve dosyanın aydınlatılmasını istediklerini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Kahramanmaraş Almanya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title