Haberler

Kahramanmaraş Valiliği'nden Açıklama

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili Kahramanmaraş Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili Kahramanmaraş Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada; 26.08.2016 tarihinde Elbistan ilçemizde saat 24.00 dan itibaren Elbistan Devlet hastanesi ve Elbistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine bulantı, karın ağrısı ve ishal şikayeti ile başvuru olmuş, sağlık personellerimizin gerekli tetkik ve muayenelerinden sonra tedavileri yapılarak vatandaşlarımız taburcu edilmiştir.

27.08.2016 tarihinde ise sabah saatlerinden itibaren hastanelerimize bulantı, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler ile yoğun müracaat yaşanmıştır. Elbistan İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Başhekimliğimizce gerekli tedbirler hızlı bir şekilde alınmış, sağlık kurumlarımızda görev yapan tüm personel göreve çağrılmış ve vatandaşlarımızın tetkik ve tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir.

Ayrıca Halk sağlığı müdürlüğümüzce de tüm aile sağlık merkezleri açılarak aile hekimlerimizin tamamı göreve çağrılmıştır.

Elbistan'da bulunan eczanelerimiz 27.08.2016 tarihi itibariyle gece saat 02.00'a kadar açık tutularak ihtiyaç halinde vatandaşlarımıza hizmet vermeleri sağlanmıştır. Konu ile ilgili gerekli ilaç ve malzeme tedariki sağlanmış olup ilçe merkezindeki tüm hastane ve aile hekimliklerine gönderilmiştir.

İshal, bulantı, karın ağrısı gibi şikayetler ile ilgili hastanelerimize ve aile hekimliklerimize müracaat eden vatandaşlarımızın hiçbirinde hayati tehlike söz konusu olmayıp, gerekli tıbbi müdahaleler yapılarak taburcu edilmişlerdir.

Ayrıca İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce su numuneleri alınarak Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüze gönderilmiş ve detaylı laboratuvar çalışması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın laboratuvar sonuçları kesinleşinceye kadar içme suyunu kaynatarak kullanması uygun görülmektedir.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığımızca da konu ile ilgili gerekli adli işlem ve soruşturma başlatılmıştır.

Kahramanmaraş Valiliğiğimiz koordinesinde, Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi, KASKİ, Sağlık Kuruluşları ve ilgili birimlerle kriz merkezi oluşturulmuş olup sorunun kaynağının tespiti ve gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.

Vatandaşlarımızın resmi kurumların bilgilendirmesi dışında hiçbir bilgiye itibar etmemeleri önemle rica olunur" denildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Elbistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title