Haberler

Kahramanmaraş, "Tekstil İhtisas Organize Sanayi" Bölgesine Kavuşuyor

Türkiye'nin tekstil ihracatının yüzde 7'sini ve iplik üretiminin yüzde 35'ini karşılayan Kahramanmaraş, yakın zamanda talep toplayacak Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Türkiye'nin tekstil ihracatının yüzde 7'sini ve iplik üretiminin yüzde 35'ini karşılayan Kahramanmaraş, yakın zamanda talep toplayacak Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi sınırlarındaki Çınarlı, Çiğli ve Yeni Yurt mahallelerinin bulunduğu 500 hektarlık alana kurulacak OSB'de, 73 parseldeki 62 sanayi alanı için 18 Ocak'tan 4 Mart'a kadar müracaatlar alınacak daha sonra müteşebbislere devri gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında, bir tesiste, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölge Müteşebbis Heyeti tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Vali Güvençer, burada yaptığı konuşmada, Tekstil İhtisas OSB'nin, bölge ve kent ekonomisi için önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ın tekstil sektöründe olmaması halinde Türkiye'nin gücünün yüzde 35 az olacağını ifade eden Güvençer, "Kahramanmaraş olmaksızın, Türkiye'de tamamlanmış dokuma, örme, kumaş sanayinde, iplik sanayinden ve metal mutfak sanayinden bahsetmek zor. Kahramanmaraş, Türkiye'nin toplam enerjisinin yüzde 8'ini, kağıt üretiminin yüzde 20'sini, çimento üretiminin yüzde 10'una katkı sağlıyor. İmajını her zaman zorlayan bu kentte tam 869 irili ufaklı fabrika var. Bu fabrikalarda en az 80 bin sanayi çalışanı insanımız var" dedi.

Güvençer, kentte 1976'da başlayan 1. Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının 2003'te tamamlandığını, 2. Organize Sanayi Bölgesi olan Tekstil İhtisas OSB'nin ise 2013'te başlayıp bu yıl talep toplamaya başlayacağına dikkati çekti.

Kahramanmaraş'ta sanayi yatırımları için yeni yerlere ihtiyacın olduğunu vurgulayan Güvenç, bu ihtiyaç değerlendirilerek 2013'te kente ikinci OSB yapılması için ilk adımların atıldığını söyledi.

2014'te yer seçimi tamamlanan Tekstil İhtisas OSB'nin 500 hektarlık alanda başlamış olacağına işaret eden Güvençer, şöyle konuştu:

"OSB'nin 344 hektarı sanayi alanı olarak belirlendi. Bu sanayi alanı kendi içerisinde 73 ayrı parsele ayrıldı. Bu parsellerden 62'si sanayi parseli olarak kullanılacak. İnşallah 2016 yılına yakışır bir organize sanayi bölgesine kavuşacağız. Kavlaklı Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 8 bin kişi çalışıyor. Yeni organize sanayi bölgemizde doğrudan en az 10 bin dolaylı olarak da 10 bin olmak üzere 20 bin kişi çalışacak. Birinci organize sanayimizle karşılaştırdığımızda sanayi parsel sayımız daha fazla. Son müteşebbis heyeti toplantısında tahsis için ön talep toplama kararı alındı. 4 ayrı kategoriye ayırdık. En küçük 11 dönem en büyük parselimiz 142 dönümdür."

"Yatırımcılara doping yapacak"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise planlanan organize sanayi bölgesinin Kahramanmaraş'ın geleceği için önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraşlı müteşebbislerin her türlü riski alarak çok büyük yatırımlar yaptığını vurgulayan Erkoç, şöyle devam etti:

"Geçmişte sanayi yatırımları öngörülerek sanayi bölgelerinin planlanmadığı için organize sanayi bölgelerinin dışında büyük yatırımlar yapıldı. Şehrin diğer illere bağlayan çevre yollarında bu yatırımlar yapıldı. Çünkü, yeterli bir organize sanayi bölgesi yoktu. Kavlaklı sanayi bölgesi sınırlı bir alandı. Bu yüzden yeni yapılacak olan organize sanayi bölgesi çok önemlidir. Organize sanayi bölgesi yatırımcılara doping yapacak. Artık tarım ve toprak çok önemli, biz büyükşehir belediyesi olarak bu yatırımların organize sanayi bölgelerinde yapılması yönünde yoğun gayret içerisinde olacağız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Kahramanmaraş Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title