Haberler

Kahramanmaraş'taki "İçme Suyunda Mikrobiyal Kirlenme"

Elbistan ilçesinde bir hafta önce başlayan içme suyundaki "mikrobiyal kirlenme" nedeniyle vatandaşların, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvuruları devam ediyor.

Elbistan ilçesinde bir hafta önce başlayan içme suyundaki "mikrobiyal kirlenme" nedeniyle vatandaşların, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvuruları devam ediyor.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Kızılkaya, "Salgın kaynaklı hastalık tamamen geçmiş değil, yüzde 90 oranında bu salgını atlatmış gibi görünüyoruz" dedi.

Salgınla mücadelede yedinci günde olduklarını hatırlatan Kızılkaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Hastanelerin acil önleri sakinledi. Yüzde 90 oranında müracaatlarda azalma var. Doğal olmayan bir afet geçirdik. Bugün hastane olarak normalleşmeye başladık. Hastalığın ortaya çıktığı ilk günden itibaren hastanemize bağırsak enfeksiyonu, bulantı ve kusma şikayetiyle gelen hasta sayısı 37 bine ulaştı. Aile hekimliği, özel hastanelere gidenler, 'Bu yoğunluğa girmektense evde tedavi olurum' diyenler ve kardeşine verilen ilaçları kullananlarla birlikte nüfusun yüzde 80'i enfeksiyondan etkilenmiştir."

Salgın nedeniyle sağlık çalışanlarının büyük özveri gösterdiğini ifade eden Kızılkaya, onların da hastalandığını söyleyerek, "Kendi hastaları ile ilgilenemediler, ihmal ettiler. Bu kadar küçük bir alanda, bu sayıda bir salgın hastalık hatırlamıyorum. İlk 36 saat tüm hekimlerimiz göreve geldi. Psikiyatri, fizik tedavi, biyokimya ve göz doktoru olmak üzere pratisyen hekimler gibi çalıştılar. Bütün herkes özveriyle çalıştı. Salgın kaynaklı hastalık tamamen geçmiş değil ama yüzde 90 bu salgını atlatmış gibi görünüyoruz. Kalıntıları biraz daha sürecektir." diye konuştu.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün salgının meydana geldiği içme suyu kuyularının çevresinde başlattığı çalışmalar da devam ediyor.

Ceyhan Nehri'nin doğduğu kaynak olan Pınarbaşı'nda yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi düşerken, küçük çocukların kirli nehir suyunda serinlemek için yüzdükleri görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Kızılkaya Elbistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title