Haberler

Kahramanmaraş'taki gerginlik - Alaeddin Devlet Ülger

Kahramanmaraşspor Taraftarlar Derneği Başkanı Alaeddin Devlet Ülger, Suriyeli sığınmacılara yönelik 2 gün süren eylem nedeniyle hemşehrilerine sağduyu çağrısında bulundu.

Ülger, tribün liderleri ve bazı Suriyelilerle bir pastanede düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayında böyle bir olayın yaşanmasına üzüldüklerini söyledi.

Kargaşa ortamının hem kente hem ülkeye zarar vereceğini vurgulayan Ülger, "Tepkisi olanının bunu masada yetkililerle görüşerek dile getirmesi gerekir. Bunun dışındaki yasal olmayan davranışlar ilimize zarar verir. Bu toplantıyı da toplumsal bir görev bilinciyle düzenliyoruz" diye konuştu.

Ülger, dernek olarak "Kardeşlik Platformu" oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Suriyeli Muhammed Cokruk ise sorun çıkaran sığınmacıları deşifre edeceklerini söyledi.

Türk ve Suriye halkının kardeş olduğunu anlatan Cokruk, "Burada bulunduğumuz sürede Türkler bizlere misafirperverlik gösterdi. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bazı Suriyelilerin de kötülüğü oldu, bunu da ifade etmek lazım" dedi.

Cokruk, "Türkiye'deki örf ve adetlere saygılı olmalıyız" başlığı altında hazırladıkları 7 maddeden oluşan broşürü kentte yaşayan Suriyelilere dağıttıklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta 13 ve 14 Temmuz'da, sosyal medya üzerinde örgütlenip toplanan bir grup, Suriyeli vatandaşların ev, iş yeri ve araçlarına zarar vermiş, polis, gruba müdahale etmişti.

-Alaeddin Devlet Ülger

-Kahramanmaraşspor

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraşspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title