Haberler

Kahramanmaraş'ta Sel Önlemi

Güncelleme:

Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ,bölgede etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, çeşitli tedbirler aldı.

Elbistan Belediyesi'nden sel önlemi Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, bölgede etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, Söğütlü Çayı yatağından kaynaklanabilecek olası sel ve su baskınlarının önüne geçebilmek için çeşitli tedbirler alındı.Fen İşleri Müdürü Müdürü Cebrail Çatalbaş, yaptığı açıklamada, sel ve su baskını tehlikesine karşı vatandaşları uyardıklarını, ekiplerinde gerekli çalışmaları yaptığını ifade etti.Söğütlü Çayı'nda yağışların kuvvetli olduğu dönemlerde sel baskınlarının yaşandığını hatırlatan Çatalbaş, "Biz bu durumun önlemini almaya çalışıyoruz. Salma kepçe ile geçmişte su yatağı düşürülmüştü. Su yatağı çevresinde oturan vatandaşların can ve mal güvenliği için su seviyesi yükselmeye başladığı için tedbir almaya başladık" dedi.Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte Tepebaşı, Battalgazi ve Esentepe mahallelerinde taşkın riski bulunduğunu dile getiren Çatalbaş, buralarda da önlemlerin sürdüğünü kaydetti.Söğütlü Çayı yatağına yakın bölgede yaşayan Doğan Gümüş ise su seviyesinin yükselmesiyle birlikte belediyeye ait iş makinelerinin evinin etrafına bent yaptığını ve su taşkınını önlemeye çalıştığını ifade etti. .

Kaynak: AA / Güncel

Elbistan Belediyesi Kahramanmaraş Cebrail Söğütlü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title