Haberler

Kahramanmaraş'ta Polis Şiddeti İddiası

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, akrabasının düğün törenine katılan bir kişi, kardeşinin karıştığı maddi hasarlı trafik kazasında polis şiddetine maruz kaldığını iddia etti.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, akrabasının düğün törenine katılan bir kişi, kardeşinin karıştığı maddi hasarlı trafik kazasında polis şiddetine maruz kaldığını iddia etti.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da esnaf olan 56 yaşındaki Tayyar Yalçın, 20 Eylül Cumartesi günü dayısının oğlu Gani Eryalçın'ın düğünü için Elbistan'a geldi. Düğün sonrası kardeşinin trafik kazası geçirdiği bilgisini alan Tayyar Yalçın, kaza yeri olan Nurhak yol kavşağında hareket etti. Tek taraflı trafik kazasında sinirlerine hakim olamayan Yalçın, olay yerine çağrılan çekiciye zarar verdi. Çekici sürücüsü bunun üzerine polisi arayarak, aracına zarar veren Tayyar Yalçın'dan şikayetçi oldu.

Kaza yerine gelen ve gerekli tutanakları tutan trafik ekipleri, kazazedenin kardeşi olan 187 promil alkollü Tayyar Yalçın'ı sakinleştiremedi ve bunun üzerine takviye ekip istedi. Polis ekipleri, Tayyar Yalçın'ı kendisine ve çevreye zarar vermemesi için kelepçelemek zorunda kaldı.

Yaşanan arbede sırasında ayağı kırıldığı anlaşılan Tayyar Yalçın, 112 acil servis ekiplerince Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol ayağında iki kırık tespit edilen Tayyar Yalçın, kendi isteği üzerine özel bir hastaneye sevk edildi.

Bugün kırık ayağından ameliyat olacak olan Tayyar Yalçın, iddia ettiği polis şiddeti hakkında hasta yatağında basın açıklaması yaptı.

Alkollü olduğunu ve sinirli olduğunu kabul eden Yalçın, açıklamasında; kaza yerine gelen polisler tarafından sol ayağının kırıldığını ileri sürdü.

Tayyar Yalçın'ın kardeşi İbrahim Yalçın ise yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. İbrahim Yalçın, "20 Eylül günü gece düğün dönüşü, kardeşimin kaza yapmış, çekicinin gelmiş olduğunu görünce alkolün de etkisiyle yaşadığı panik sonucu çekici sürücüsünün çağırması sonucu polis gelmiş olaya müdahale etmiştir. Bir sivil 4 resmi polis gelir gelmez sorgu sual etmeden annemin, teyzemin ve kardeşimin de bulunduğu bir ortamda doğrudan tekme tokat saldırarak yoğun bir şiddet uygulamışlardır. Maruz kaldığı şiddet sonucunda sol ayağı iki yerinde kırılmıştır. Alkollü olduğunu bildikleri halde 56 yaşında bir vatandaşa özellikle hiçbir mukavemeti, elinde herhangi bir saldırı aleti olmadığı halde polisin kardeşime kullandığı bu aşırı şiddeti anlamak ve anlatabilmek mümkün değildir. Ayağının şiddet uygulayarak kırılması dışında, annemin, teyzemin ve düğünden çıkan birçok akrabamın gözleri önünde feci bir şekilde öldüresiye dövülmesi nasıl açıklanabilir" diye sordu.

Tayyar Yalçın'ın annesi Nergiz Yalçın (74) ise oğluna polis ekiplerinin saldırdığını kendi gözleriyle gördüğünü ifade ederek, sorumluların cezalandırılmasını isteğini söyledi.

Elbistan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise polis üzerine atılan suçlamaların asılsız ve kabul edilebilir olmadığını, polis şiddetine maruz kaldığını iddia eden Tayyar Yalçın'ın hastane raporunda herhangi bir darp ve cebir olayına maruz kalmadığı, olaya şahit olan 11 kişinin emniyet güçlerinin şiddet uygulamadığını yönünde ifadelerinin olduğunu bildirdi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Elbistan Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title