Haberler

Kahramanmaraş'ta Kurtuluş Coşkusu

KAHRAMANMARAŞ'ın düşman işgalinden kurtarılışının 97'nci yıldönümü, Başbakan Yardımcısı Veysi kaynak'ın da katıldığı törenle kutlandı. Trabzon Bulvarı'nda düzenlenen tören; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Garnizon Komutanı Albay Bayram Ölçücüoğlu'nun tören aracıyla halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Kutlama törenine; Ak Parti Kahramanmaraş milletvekillileri Mahir Ünal, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak, İlker Çitil ve Nursel Reyhanlıoğlu, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İstanbul milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Özcan, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Göktağ ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fatih Mehmet Erkoç, Türk bayrağına, kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'nı taktı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 12 Şubat'ın Kahramanmaraş için bir düğün ve bayram günü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bugün, 'Namus günüdür' diyerek ilk kurşunu namus için, özgürlük için atana Sütçü imam'ın, 'Kalesinde düşman bayrağı dalgalanırken cuma namazı kılınmaz çünkü özgür değiliz' diyen Rıdvan hocaların, Kuvay-i Milliye'nin lideri Çerkez Arslan Bey'lerin ve birbirinden değerli nice kahramanların hatırlanma günüdür. 97 yıl önce kısıtlı imkanlarla sömürgecileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Maraşlıların torunları, aynı birlik, aynı beraberlik ve aynı ruh içerisinde çalışmalarını devam ettirmelilerdir. Bu 12 Şubat, 15 Temmuz hadisesinden yaklaşık 7 ay sonra bize 97 yıl önceki ruhu, heyecanı ve aşkı bir kez daha yaşatan bir gündür. Devletimizin milletimizden aldığı emaneti, topladığı vergilerle yurdunu savunmak için emanet ettiği tankların, topların, uçakların altına geçen, o kahramanların aynen 97 yıl önce Maraşlıların yaptığı gibi bir mücadele, büyük bir kahramanlık verdiğini asla unutmamalıyız." Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, kahraman bir kentte belediye başkanı olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

KURTULUŞ CANLANDIRILDI

Konuşmaların ardından tiyatro sanatçıları tarafından Kahramanmaraş'ın Fransızlar tarafından işgali ve halkın örgütlenerek şehrini kurtarması canlandırıldı. Tören, mahalle çeteleri ve sivil toplum örgütlerinin geçit töreniyle son buldu. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş Veysi Kaynak Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title