Haberler

Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa

Kaymakam Sarıkaya'dan çalışanlara başarı belgesi.

Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, 27-28 Nisan tarihlerinde ilçede yapılan Türkiye Bayanlar Ragbi Şampiyonası'nda emeği geçenlere başarı belgesi verdi.

Sarıkaya, makamında düzenlenen belge töreninde yaptığı konuşmada, şampiyona da katkısı olan herkesi tebrik etti.

Pazarcı'ta yapılan Türkiye Bayanlar Ragbi Şampiyonası'nın önemini vurgulayan Sarıkaya, şunları kaydetti: "Şampiyonaya göstermiş olduğunuz üstün gayretlerinizden dolayı sizleri kutluyorum. Burada elde edilen başarı sizlerin gayret ve çabasıyla gerçekleşmiştir. İlçemiz adına sizleri bu belgelerle onurlandırıyoruz."

Sarıkaya, daha sonra şampiyonada emeği geçenlere başarı belgelerini verdi.

Pazarcık'ta trafik denetimleri

Pazarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, ilçede motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerini artırdı.

Emniyet Müdürü Murat Gözübenli, yaptığı açıklamada, özellikle motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalarda ölüm ve yaralanma riskini en aza indirmek ve güvenli bir trafik ortamı amaçladıklarını söyledi.

Havaların ısınmasıyla trafiğe çıkan motosiklet sayısında artış olduğunu belirten Gözübenli, şöyle konuştu: "Motorsiklet sayılarındaki artış, beraberinde yaya ve araç trafiğinde aksamalara neden oluyor. Bir hafta içerisinde yapılan uygulamalarda, 11 motosikleti trafikten 'men' ettik. İlçe genelinde trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, ehliyetsiz motosiklet kullanan ve gürültü kirliliğine neden olan motosikletler üzerinde denetimler aralıksız sürecektir."

Elbistan'da dilencilere yasal işlem

Elbistan Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede sayıları artan dilencilere yasal işlem yaptı.

Ekipler, kent merkezinin çeşitli yerlerinde çocuklarıyla toplanan bayan dilencilere yönelik başlattığı çalışma kapsamında, zabıta karakoluna getirilerek haklarında gerekli yasal işlem yapıldı.

Zabıta Amiri Halil Çeleğen, ilçeye dışarıdan gelen ve sayıları artan dilencileri zabıta araçları ile toplayarak tekrar geldikleri il merkezlerine göndermeye çalıştıklarını söyledi.

Miraç Kandili

Elbistan İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Hz. Peygamber'in Miraç Gecesi'nde hayatının en hayırlı yolculuğunu yaptığını belirtti.

Pat, Miraç Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, "Hz. Peygamber'in ilahi ikramlara mazhar kılındığı en önemli gecelerden birisi şüphesiz Miraç Kandili'dir. Öyle ki bu gecede sevgili Peygamberimiz, hayatının en hayırlı ve en bereketli yolculuğunu yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Miraç Kandili dolayısıyla ilçe merkezindeki Kıral Camii'nde özel program düzenleneceğini belirten Pat, bayanlara da yer ayrıldığını kaydetti.

Tarım arazilerinde mücadele yöntemi

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, tarım arazilerinde kullanılan mücadele ilaçlarının şeker pancarına zarar verdiğini öne sürdü.

Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamasında, kullanılan ilaçlar nedeniyle 3 yıl öncede tarım arazilerindeki ürünlerde aynı zararın yaşandığını söyledi.

Elbistan'da arazisinde hububat, ayçiçeği, mısır ve şeker pancarı ekimi yapıldığını belirten Bulut, şunları kaydetti: "Bölgemizde 3 yıl öncede kullanılan mücadele ilacı nedeniyle yaklaşık bin dekar şeker pancarı zarar görmüştü. Aynı olay bu yıl içinde yaşandı. Doz fazlalığından o bölgeye ayçiçeği ekimi yapılmış ve verim elde edilememişti. Bu yıl içinde yaklaşık 600 dönüm arazide yine aynı durum görüldü. Doz fazlalığından dolayı 5 bin ton şeker pancarı zarar gördü. Yetkililere durumu bildirdi. Konu hakkında araştırma başlattılar."

Kullanılan ilaçların numuneleri alınarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderildiğini dile getiren Bulut, bakanlığın yapacağı incelemenin ardından gerçek nedenin ortaya çıkacağını ifade etti.

Bulut, ürünleri zarar gören çiftçilerin hukuki mücadele başlattığını belirtti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Miraç Kandili Ali Bulut Sarıkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title