Haberler

Kahramanmaraş'ta İşçi Eylemi

Tes İş üyesi bir grup, Güney Kore menşeli firma yetkililerinin Afşin Elbistan B Termik Santrali'ne girmesine izin vermedi AEL Müdürü Ahmet Yaldız: "Heyetin geliş amacı özelleştirmeyle ilgili değildir" Tes İş Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılınç: "Ülkemizdeki enerji sektörünü yabancılara.

Afşin- Elbistan bölgesinde yapılması planlanan enerji yatırımı için ön inceleme yapmak isteyen Güney Koreli heyet, işçilerin tepkisiyle karşılaştı.

Güney Kore menşeli firma yetkililerinin Afşin- Elbistan B Termik Santrali'ne geleceğini öğrenen Tes-İş sendikası üyesi bir grup işçi, işletme önünde toplandı.

"Köleliğe karşı emeğin dayanışması", "İşimize, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz", "Afşin Elbistan uyuma emeğine sahip çık" yazılı dövizler taşıyan işçiler, termik santralin özelleştirmesine karşı çıktıklarını dile getirdi.

Bu arada santralde inceleme yapmak isteyen Güney Koreli heyet, işçilerin tepkisiyle karşılaştı. Grup tarafından santrale girmelerine izin verilmeyen 7 kişilik heyet daha sonra Afşin Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğüne geçti.

Yetkililerden kömür sahası hakkında bilgi alan heyet, herhangi bir açıklama yapmadan bölgeden ayrıldı.

AEL Müdürü Ahmet Yaldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, konuk heyetin bölgede yapılması planlanan yeni termik santralle ilgili inceleme yaptığını anımsattı.

Ziyaretin bakanlık ve genel müdürlüğün bilgisi dahilinde geçekleştiğini aktaran Yaldız, şöyle konuştu:

"Elektrik Üretim AŞ yetkilileriyle Güney Kore heyeti 6 Ağustos'ta bir görüşme yapacak. Heyet bu toplantıdan önce sahayı yerinde görmek ve teknik detayları görmek için buraya geldi. Heyetin geliş amacı özelleştirmeyle ilgili değildir. Sadece C, D ve E santralleri için fizibilite çalışması yapmak için burayı ziyaret etti. Bölgeye kurulması planlanan 3 santralin ekonomiye katkısı 12 milyar dolardır. Yatırımların bölgemize büyük katkısı olacak."

Tes-İş Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılınç ise santralleri yabancılara peşkeş çektirmeyeceklerini savundu.

İşçinin ekmeğine elini uzatanlara karşı duracaklarını anlatan Kılınç, "Hiç kimse elini kolunu sallayarak santrali ve işçileri satın alamaz. İş yerimizi bekleyeceğiz ve bunlara yem olmayacağız. Ülkemizdeki enerji sektörünü yabancılara sattırmayacağız" ifadelerini kullandı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kılınç Güney Kore Elbistan Tes İş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title