Haberler

Kahramanmaraş'ta Geçici İşçi Alımı

Kahramanmaraş'ta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında okullarda görevlendirilmek üzere geçici işçi alınıyor.

Kahramanmaraş'ta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında okullarda görevlendirilmek üzere geçici işçi alınıyor.İşçi alımı nedeniyle Borsa Caddesi'ndeki Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruk oluştu.Vatandaşlar, 579 kişilik kontenjana girebilmek için sıraya girdi. Başvuru yapanların yüzde 78'ini kadınlar oluşturdu.

İl Müdürü Ali Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TYÇP'nin resmi kurumlarla yürütüldüğünü belirterek, okulların çevre düzenlemesi ve temizlik işlerinde de bu programın uygulandığını söyledi.Kahramanmaraş'a Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce (İŞKUR) 579 kişilik kontenjan ayrıldığını dile getiren Yüce, 579 kişinin 13 Ekim'de işe başlayacaklarını ve okulların bitimine kadar çalışacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Başvuru şartları herhangi bir yerden aylık almamış olmak, bir yerde çalışmıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak. Bu kişiler kanunen 10 günlük zaman diliminde başvuru yaparlar. 28 Eylül çarşamba günü mesai bitimine kadar başvurular devam ediyor. Yoğunluğun sebebi büyük bir beklenti var. Bunun kamuoyunda yanlış anlaşılmasından korkuyorum. Bu kadar işsizlik mi var, bu kadar yoğunluk niye, diye. Kesinlikle öyle bir şey yok. Biz fabrikaların açığını kapatamıyoruz. Fabrikalara gönderecek işçi bulamıyoruz ama müracaat edenlerin yüzde 78'i kadın. Kadınlar özellikle çocuklarının gittiği okulda görev yaparak hem çocuklarına göz kulak olmak, hem de para kazanmak için başvuruyor."Başvuruların e-devlet üzerinden de yapılabileceğine işaret eden Yüce, müracaatın ilk günü olmasına rağmen büyük bir yoğunluk olduğunu söyledi. Yüce, başvuru sayısını 4-5 bin arasında tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Ali Yüce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title