Haberler

Kahramanmaraş'ta 'Dolarını Bozdur, Oyunu Boz' Kampanyasına Destek

Kahramanmaraş'ta 'Dolarını bozdur, oyunu boz' kampanyasına destekKAHRAMANMARAŞ'ta vatandaşlar, 'Dolarını bozdur, oyunu boz' kampanyasına destek veriyor.

Kahramanmaraş'ta 'Dolarını bozdur, oyunu boz' kampanyasına destek

KAHRAMANMARAŞ'ta vatandaşlar, 'Dolarını bozdur, oyunu boz' kampanyasına destek veriyor.

Kentte 'Işıklı tosun baba' olarak tanınan emekli esnaf 60 yaşındaki Mehmet Ağagürbüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dövizini bozdurun TL ve altın alın' çağrısı üzerine yıllardır biriktirdiği 5 bin doları yastık altından çıkarıp döviz bürosunun yolunu tuttu. Ağagürbüz, "Gazi Cumhurbaşkanımız ne dolar ne Euro bize sen lazımsın. Bu millet seninle' yazılı bir pankart hazırlayan Ağagürbüz, ellerinde, kafasında ve üzerindeki Türk bayraklarıyla gittiği döviz bürosundaki yetkiliye dolarları "Alın bu zalimlerin, hainlerin parasını. İstemiyorum, yastık altından çıkardım alın kardeşim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ifade eden Mehmet Ağagürbüz, şunları söyledi:

"Allah Tayyip Erdoğan'ı, reisimizi başımızdan eksik eylemesin. Bizim reisimiz istedi, yastığın altından dolarları getirip bozdurduk. Bize Türk parası lazım, bize vatanımızın, milletimizin parası lazım. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi paranızı götürüp kuyumculara, inşatlara, altına yatırın. Bu gavur parasından kurtulalım. Bu gavurlardan bir hayır gelmez. Bu gavur parasını bir daha cebime koymayacağım. Türk parasıyla yaşayıp Türk parasıyla öleceğim. Allah ömrümden alsın Cumhurbaşkanıma versin. Bu Cumhurbaşkanımızın arkasında duracağız, böyle bir güzel insan bir daha gelmez." Ağagürbüz, daha sonra döviz bürosundan çıkarak vatandaşları dövizlerini bozdurmaya davet etti.

DOLAR BOZDURANA ELMA

Elmasıyla ünlü Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde seyyar satıcı Remzi Güzel ise 200 dolar bozdurana 1 kasa elma vereceğini söyledi. Güzel, "Sayın Cumhurbaşkanımızın TL'ye yönelin mesajına uyarak bizler de vatandaşları teşvik amaçlı elma hediye ediyoruz. Tüm esnaf arkadaşlarında kampanya yapması bir nebzede olsa faydalı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

9 BİN DOLAR BOZDURDU

Göksun'da eğitimci-yazar Muharrem Abut da kampanyaya kendisi gibi öğretmen olan eşiyle birlikte biriktirdiği 9 bin doları bozdurarak kampanyaya destek verdi. Bunu da sosyal medyada hesabından paylaşan Abut, "20 yıldır eşimle birlikte çalışıyoruz. Bir evim, bir arabam, birkaç bin lira da param var. Hepsi de bu güzel ülke için feda olsun. Evet, Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak dövizimi bozdurdum ve TL'ye geçtim. Bir kartopu etkisi yaratabilmek adına da paylaşıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Göksun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title