Haberler

Kahramanmaraş'ta Bayırbucak Türkmenleri İçin Hedef 46 Tır Yardım

Kahramanmaraş'ta Bayırbucak Türkmenleri için hedef 46 TIR yardım Kahramanmaraş'ta Hayrat Vakfı ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlatıldı.

Kahramanmaraş'ta Bayırbucak Türkmenleri için hedef 46 TIR yardım

Kahramanmaraş'ta Hayrat Vakfı ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlatıldı.Yardım kampanyası kapsamında kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 12 Şubat tarihine kadar kentin plaka kodu olan 46 sayısı kadar 46 TIR dolusu insani yardım malzemesi toplanması amaçlanıyor.

Kahramanmaraş Hayrat Vakfı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Ocak'ta Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtulmasının 96'ncı yıldönümü olan 12 Şubat tarihine kadar kentin plaka kodu olan 46 sayısı kadar TIR dolusu insanı yardım malzemesinin toplanması hedefleniyor. Şu ana kadar 25 TIR dolusu insani yardım malzemesi toplanan kampanya kapsamında, 46 hedefine ulaşılması için 21 TIR malzeme ise çeşitli bölgelerde kurulan stantlarda teslim alınıyor.

Hayrat Vakfı Kahramanmaraş Temsilcisi Muhammed Köşker, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlattıkları kampanya kapsamında 25 TIR dolusu insani yardım malzemesinin toplandığını belirterek, şunları söyledi:

"Hayrat Vakfı olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 15 Ocak'ta Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için bir yardım kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında her türlü birinci ve ikinci el eşyaları alıyoruz. İnşallah hedefimiz 46. 11 Şubat'a kadar 46 TIR dolusu insani yardım malzemesini tamamlayarak sonraki gün yani kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 12 Şubat'ta da törenle yardımları Suriye'deki ihtiyaç sahibi Bayırbucak Türkmenlerine göndereceğiz. Halkımız kampanyaya karşı çok duyarlı ama biz hedefimize ulaşmayı arzuluyoruz. Eşyaları depomuzda biriktiriyoruz. İnşallah hedefimize ulaşacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title