Haberler

Kahramanmaraş'ta 6 Ayda 3 Bin 238 Otobüs Kazası Meydana Geldi

Kahramanmaraş’ta 6 ayda 3 bin 238 otobüs kazası meydana geldiği ve bu kazalarda 124 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kahramanmaraş'ta 6 ayda 3 bin 238 otobüs kazası meydana geldiği ve bu kazalarda 124 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kahramanmaraş Valiliği, otobüs kazalarıyla ilgili 6 aylık trafik raporunu kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, trafik kaza istatistikleri kapsamında, 2014 yılı ilk altı ayında 3 bin 238 otobüs kazası meydana geldi. Bu kazalarda 124 kişi hayatını kaybederken 7 bin 781 kişi ise yaralandı.

Öte yandan, Kahramanmaraş'ta yaşanan kazaların 2013 ve 2014 yıllarının ilk altı aylık dönemleri mukayese edildiğinde hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 46 artış görüldü. Ayrıca 2013 yılının ilk altı aylık döneminde meydana gelen otobüs kazalarının 10'u, 2014 yılının ilk altı aylık dönemindeki otobüs kazalarının ise 24'ü araç yanması sonucu meydana geldiği kaydedildi.

2013 yılının ilk altı ayında 3 bin 345 otobüs kazasında 85 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 66 kişi yaralandığı hatırlatıldı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI MERCEK ALTINDA

Otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarının yakından denetleneceğini belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Yolcu taşımacılığı yapan başta otobüsler olmak üzere toplu taşıma araçlarının karıştığı trafik kazaları, sonuçları ve taşınan yolcuların çokluğu bakımından önem arz ettiğinden, bu araçların karıştığı trafik kazalarının önlenebilmesi için şehir içi ve şehirlerarası karayollarında; başta belediye otobüsleri ve özel halk otobüsleri olmak üzere tüm toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan araç ve şoförlerin etkili, sürekli ve sistemli bir şekilde hem seyahat öncesi hem de seyahat esnasında tüm yeterlilikleri bakımından denetlenecek ve bunlardan mevzuata uygun olmayanlar seferden men edilecektir.

Denetimlerde; uzun mesafeli yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde yedek şoför bulunup bulunmadığı, şoförlerin mesleki yeterlik belgesi olup olmadığı, otobüslerin teknik donanımlarının eksiksiz olması, yangın söndürücü vb. aparatların otobüste olup olmadığı, otobüslerde standart dışı yakıt ( 10 numara yağ) kullanılıp kullanılmadığı, şehir içi taşımacılık yapan otobüslerin özel izin belgesinin olup olmadığı gibi konularda denetimler eksiksiz ve sürekli yapılacaktır." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title