Haberler

Kahramanmaraş'ta 5 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, 2023’te Kahramanmaraş’ın 5 milyar dolar ihracat ve 10 büyük il arasına girme hedefine azimle yürüdüğünü söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, 2023'te Kahramanmaraş'ın 5 milyar dolar ihracat ve 10 büyük il arasına girme hedefine azimle yürüdüğünü söyledi.

Sami Altınkaya'nın Bloomberg TV'de canlı olarak yayınlanan "Çıkış Yolu" programına katılan Karaküçük, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin 17. büyük ekonomisine sahip kenti olduğunu belirterek, "Biz 2023 hedefinde Türkiye'nin ilk 10 ekonomisi içerisine girmeyi hedefliyoruz. 2023'te Kahramanmaraş'ı 5 milyar dolar ihracat rakamına ulaştıracağız. Bu hedefi kendimize sorumluluk bildik. Kahramanmaraşlı sanayici ve iş adamları olarak bu hedeften dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu anlamda bizim bu rakamlara ulaşabilmemiz için daha çok yatırım, daha çok üretim ve daha çok ihracat yapmamız ve istihdam sağlamamız gerekiyor" dedi.

Bu bağlamda 5 bin dönüm arazi üzerinde yeni bir organize sanayi bölgesi kurulduğunu ifade eden Karaküçük, "Girişimcilerimize, sanayicilerimize imkanlar sağlamaya çalışıyoruz. Burada en önemli etken ise altyapının yapılması. Yapılacak olan altyapı çalışmalarını sağlamış olacağız" diye konuştu.

Türkoğlu bölgesinde yeni bir lojistik köy kurulması ile bu bölgede konteynır taşımacılığının yapılacağını söyleyen Karaküçük, şunları kaydetti:

"Demiryolu alt yapısının iyileştirilmesi ile de taşımacılık ayrı bir boyut kazanacak. Öte yandan İskenderun'a direkt açılacak olan karayollarının tünel projesi ile Türkoğlu'nu, bilhassa Kahramanmaraş'ı İskenderun Limanı'na çok daha yakınlaştıracak. Tabiri caizse Kahramanmaraş'a liman gelecek, deniz gelecek diye düşünüyoruz. Bu konuda sanayici için ve ekonomimiz için önemli olacağını düşünüyoruz." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kemal Karaküçük Kahramanmaraş Bloomberg Altınkaya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title