Haberler

Kahramanmaraş - Şehit Polis Ademoğlu, Pazarcık'ta Toprağa Verildi

Şehit polis Ademoğlu, Pazarcık'ta toprağa verildi Mücahit YOLCU- Mustafa KILIÇLI/PAZARCIK (Kahramanmaraş), (DHA) - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde terör örgütü PKK'lıların yola döşedikleri mayını infilak ettirmeleri sonucu ağır yaralanan ve 38 gün sonra GATA'da şehit olan polis memuru 3 kız babası 46 yaşındaki Nurettin Ademoğlu'nun cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde toprağa verildi.

Şehit polis Ademoğlu, Pazarcık'ta toprağa verildi

Mücahit YOLCU- Mustafa KILIÇLI/PAZARCIK (Kahramanmaraş), (DHA) - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde terör örgütü PKK'lıların yola döşedikleri mayını infilak ettirmeleri sonucu ağır yaralanan ve 38 gün sonra GATA'da şehit olan polis memuru 3 kız babası 46 yaşındaki Nurettin Ademoğlu'nun cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit babasının tabutuna sarılıp fotoğrafını öperek uzun süre gözyaşı döken 15 yaşındaki Seda, "Ben üzülmüyorum babacığım. O pislikleri sevindirmeye niyetim yok" dedi.

Silopi'de geçen 10 Ağustos'ta PKK'lıların yola döşedikleri mayını zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu 4 polis şehit oldu, polis memuru Nurettin Ademoğlu ise ağır yaralandı. Ankara'ya götürülerek GATA'da tedaviye alınan Nurettin Ademoğlu, dün gece saatlerinde 38 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. Şehit polis Nurettin Ademoğlu'nun cenazesi, öğle saatlerinde askeri kargo uçağıyla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi.

Kahramanmaraş Havaalanı'nda, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehidin babası Mehmet Ademoğlu, amcası Seydi Ademoğlu ve kardeşleri tarafından karşılanan şehit Ademoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre meslektaşlarının omuzunda taşındı. Şehidin yeğeni Halil İbrahim Hösük, dayısının fotoğrafını tören mangasının omuzlarındaki tabutunun önünde taşıyarak gözyaşı döktü. Şehit Ademoğlu'nun cenazesi daha sonra Pazarcık İlçesi'ndeki baba ocağına son kez götürüldükten sonra Pazarcık Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Burada düzenlenen törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, şehidin amcası olan Yargıtay üyesi Mehmet Ademoğlu, babası Mehmet, annesi Şaziye, amcası Seydi, eşi Feride, kızları Seda, Sena ve Zeynep ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİDİN KIZI: O PİSLİKLERİ SEVİNDİRMEYE NİYETİM YOK

Cenaze töreni öncesinde şehit polisin tabutuna sarılan kızları, babası Mehmet, annesi Şaziye, kardeşleri, yeğenleri ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin 15 yaşındaki büyük kızı Seda Ademoğlu, babasının tabutunun önündeki fotoğrafı öperek "Baba kaç can aldın sen biliyor musun? Ben üzülmüyorum babacığım. O pislikleri sevindirmeye niyetim yok" diyerek ağladı.

DİĞER KIZI SELAM VERİP HELALLİK İSTEDİ

Şehidin ortanca kızı 12 yaşındaki Sena Ademoğlu ise, babasının tabutunun önünde elini kaldırıp selam vererek fotoğrafını öperek helallik istedi. Sena Ademoğlu, uzun süre okşayıp öptüğü tabutun başında şunları söyledi:

"Baba hakkını helal et. Vatan sağ olsun babam vatan sağ olsun. Hak yolunda şehit oldu benim babam. Allah yolunda şehit oldu. Hakkınızı helal edin. 'Allah bir' diyerek şehit oldu benim babam. Ölmedi o şehit oldu."

ŞEHİDİN KARDEŞİ: DÜŞMANLARIMI GÜLDÜRMEM

Şehidin kız kardeşleri Hatice ve Zeliha ise uzun süre sarılarak öptükleri tabutun başında gözyaşı dökerek, "Ağabeyim ağlamam ben. Düşmanlarımızı güldürmem. Vatan için gitti kardeşim. Biz ayaktayız dimdik. Kardeşim şehit oldu" diye ağıt yaktı.

KADINLAR DEV TÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜDÜ

3'ü kız 7 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan şehit Nurettin Ademoğlu için Cuma namazının ardından cami bahçesinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi, kardeşleri ve polislerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Şehit polis Ademoğlu'nun tabutu, cenaze aracına konulduktan sonra arkından yürüyen kadınlar dev Türk bayrağı taşıyarak 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak yürüdü. Şehit polis memuru Ademoğlu'nun cenazesi, Hacıahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Pazarcık Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title