Haberler

Kahramanmaraş Sanayisi Büyümeye Devam Ediyor

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren 8 sanayi kuruluşu, Türkiye'nin en büyük 500 firması arasına girdi.

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren 8 sanayi kuruluşu, Türkiye'nin en büyük 500 firması arasına girdi.

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yayınladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırma sonuçları açıklandı. Listeye bu sene geçen yıla göre iki firma artarak 8 Kahramanmaraş şirketi girmeyi başardı.

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ortaya çıkan tablonun kendileri için sevindirici olduğunu söyledi. Listeye giren firma sayısının 8'e yükselmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Karaküçük, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş'ta sanayileşme hamlesi devam ediyor. Şehrimiz Türkiye'nin önemli sanayi merkezleri arasına girerek ülke ekonomisine ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürüyor. Kahramanmaraş son yıllarda yaptığı yatırım atağı ile ülkemizin önemli üretim merkezlerinden birisi olmuş ve ciddi bir büyüme eğilimini yakalamıştır. 2005 yılından buyana yapılan 4.3 milyar dolar özel sektör yatırımı, 1.8 milyar dolar dış ticaret kapasitesi, 100 bin kişiye dayanan özel sektör istihdamı, 4.6 milyar TL'ye yaklaşan kredi ve 2.4 milyar TL'yi geçen mevduat yapısı ile Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunmakta, 2023 vizyonuna ışık tutmaktadır. Bütün bu gelişmelerin temelinde Kahramanmaraş'ın sanayileşmede gösterdiği başarılar yatmaktadır. Listede yer alan şirketlerimize ülke ve şehrimiz ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan firmalar şunlar:

Matesa Tekstil, Kipaş Mensucat İşletmeleri, KİPAŞ Denim İşletmeleri, Erdem Tekstil, Mem Tekstil, Şirikçioğlu Mensucat, KÇŞ Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik ve İSKUR Tekstil Enerji A.Ş. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Sanayi Odası Kemal Karaküçük Kahramanmaraş Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title