Haberler

Kahramanmaraş - Misafirlerine Ikram Ettiği Mantarın Ticaretine Başladı

Misafirlerine ikram ettiği mantarın ticaretine başladıKAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, Niyazi Öksüz, evinde yetiştirerek misafirlerine ikram ettiği istiridye mantarının ticaretine başladı.

Misafirlerine ikram ettiği mantarın ticaretine başladı

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, Niyazi Öksüz, evinde yetiştirerek misafirlerine ikram ettiği istiridye mantarının ticaretine başladı.

Andırın Orman İşletme Müdürlüğü'nde işçi 47 yaşındaki Niyazi Öksüz, işletme müdürünün tavsiyesi üzerine ağaç kütüklerinde istiridye mantarı yetiştirmeye başladı. Evinde ağaç kütüklerinde yetiştirdiği mantarın çok lezzetli olduğunu belirten Öksüz, misafirlerine de ikram etmeye başladığını söyledi. Kısa süre sonra çevredeki marketlerden talep gelmeye başladığını belirten Öksüz, "Kendi imkanlarımla kurduğu serada üretim yaparken marketlerden talep gelmeye başladı. Kilosunu 20 liradan sattığım istiridye mantarına talepler gün geçtikçe artınca ben de seri üretime geçmeye karar verdim" dedi. Evinde ürettiği mantarın Avrupa ülkelerinde kilosunun 30 Euro'ya satıldığını öğrendiğini belirten Niyaz Öksüz, şunları söyledi:

"Kavak, meşe ve sedir ağaçlarının kütüğünü temin ederek bu çadırda mantar yetiştirmeye başladım. Fidelerini ise internet ortamından getirtiyorum, talaş ve saman kullanarak ortamın rutubetli olmasını sağlıyorum. Bildiğim kadarı ile bu mantarın üretimi Kahramanmaraş bölgesinde yapılmıyor, Andırın'ın iklimi buna oldukça müsait durumda. İlk zamanlar yetiştirdiğim mantarları eşe, dosta ikram ediyordum, şimdi ise büyük bir sera kurarak seri üretime geçmeyi düşünüyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Kahramanmaraş Andırın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title