Haberler

Kahramanmaraş - Mahkumlar, Ormanlara Piknik Masası ve Kamelya Yapıyor

Mahkumlar, ormanlara piknik masası ve kamelya yapıyor

KAHRAMANMARAŞ Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler, 13 kentteki ormanlara kamelya ve piknik masası üretiyor.

Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan 1 Kasım 2014'te ayrılan ve 285 hükümlünün bulunduğu Türkoğlu Açık Ceza ve İnfaz Kurumu ile Malatya'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15'inci Bölge Müdürlüğü arasında 'Hükümlülerin Meslek Edinme ve Topluma Kazandırılması' projesi kapsamında protokol imzalandı. 8 hükümlünün çalıştığı mobilya atölyesi, protokol gereği Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Tunceli'deki ormanlara kamelya ve piknik masası üretiyor. Hükümlülerin atölyede ürettiği masalar ve kamelyalar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesindeki ormanlara ve piknik alanlarına gönderiliyor.

Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat Üşümez, hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla kurum içerisindeki 17 atölyenin dışında birçok alanda hizmet verdiklerini söyledi. Üşümez, 285 hükümlüden 100'ünün sigortalı olarak çalıştığını ifade ederek, "Şu an yaptığımız faaliyetlere baktığımız zaman 17 atölyemiz bulunmaktadır. Kahramanmaraş Adliyesi'nin ve Tapu Bölge Müdürlüklerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'yla yaptığımız protokol gereği Milli Parkla Bölge Müdürlüklerinin kamelya ve piknik masası işlerini yapmaktayız. Gaziantep Tapu Bölge Müdürlüğü'yle yaptığımız protokol neticesinde 100 adet dolap yapıp teslim ettik. Ayrıca Kahramanmaraş Adliyesi'nin temizlik, çay ocağı, kafeterya, iş yurdu satış mağazası ve tabldot hizmetlerinde Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlülerimiz tarafından bu hizmetler sunulmaktadır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15'inci Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle Sivas, Elazığ, Adıyaman ve Şırnak'a kadar 15 kentte sunduğumuz kamelya ve piknik masası hizmetimiz bulunmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkoğlu Adıyaman Malatya Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title