Haberler

Kahramanmaraş Kardeşinin Organlarını Öperek Teslim Etti

Kardeşinin organlarını öperek teslim etti

Kayseri'nin Sarız İlçesi'nde yaşarken kalp krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Hacı Durdu Uzunlu'nun böbrekleri ve karaciğeri, ailesi tarafından bağışlandı. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde 2 saat süren operasyonla alınan Uzunlu'nun organlarının bulunduğu muhafaza kutusunu öpen ağabeyi Selçuk Uzunlu, "Güle güle kardeşim" diyerek gözyaşı döktü.

Sarız İlçesi'ne bağlı Yeşilkent Mahallesi'nde çiftçilik yapan 2 çocuk babası Hacı Durdu Uzunlu, geçen Cumartesi günü rahatsızlanınca, yakınları tarafından Göksun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalesinde kalp krizi geçirdiği belirlenen Uzunlu, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Uzunlu'nun, yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken dün gece saatlerinde beyin ölümü gerçekleşince hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale'nin girişimleriyle aile, organları bağışlama kararı aldı. Uzunlu'nun karaciğeri ve böbrekleri Gaziantep Sanko Üniversitesi'nden gelen Prof Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu başkanlığındaki uzman ekipler tarafından yaklaşık 2 saat süren operasyonla alındı.

KARDEŞİNİN ORGANLARINI ÖPÜP VEDALAŞTI

Yaşamını yitiren Hacı Durdu Uzunlu'nun ağabeyi Selçuk Uzunlu, ameliyathane önünde sağlık görevlilerinden teslim aldığı organların bulunduğu muhafaza kutularını araçlara kadar kendisi taşıdı. Selçuk Uzunlu, organları araca koyarken kutuyu öpüp "Güle güle kardeşim" diyerek gözyaşı döktü. Selçuk Uzunlu, 6 yıl önce yeğeni Erdem Uzunlu için 3 yıl boyunca organ bağışı beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kardeşim ani bir kalp krizi geçirdi. Bizim de böyle bir olay daha önce başımıza gelmişti. Yeğenim için 6 yıl önce organ beklemiştik. Organ bağışına duyarlı olmak için elimizden geldiği kadar çaba sarf ettik. Kardeşimin de beşin ölümü gerçekleştikten sonra hiç tereddütsüz organ bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşmaları için organları bağışlama kararı aldık. Aynı kararı biz de çok bekledik. Kardeşimin de birilerine can vermesi için kardeşlerim ve akrabalarımla birlikte karar verdik. Kardeşimin organlarını severek taşıdım. Çünkü karşı taraftaki insanlara çabuk yetişsin diye taşıdım. Şuanda dünyanın en mutlu insanıyım ben. Çünkü kardeşim 2,3 kişiye can verecek."

Araçlara konulan organlardan karaciğer Malatya İnönü Üniversitesi'ne, böbrekler ise Gaziantep Sanko Üniversitesi'ne Hastanesi'ne gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Kayseri Uzunlu Sarız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title