Haberler

Kahramanmaraş Kahramankazan'da Çocuk Istismarında Çığlık Eğitimi

Kahramankazan'da çocuk istismarında çığlık eğitimiANASINIFI öğrencilerine yönelik Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde mahremiyet eğitimi verildi.

Kahramankazan'da çocuk istismarında çığlık eğitimi

ANASINIFI öğrencilerine yönelik Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde mahremiyet eğitimi verildi. Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü psikologları tarafından verilen eğimde, öğrencilere karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı çığlıkla karşı koymaları öğretildi.

Kahramankazan Belediyesi, çocuk istismarı konusunda her yıl verdiği eğitimi bu yıl da devam ettirdi. Ebeveynleri ile birlikte eğitime tabi tutulan öğrencilere mahremiyetleri öğretildi. Çocuklarla karşılıklı diyaloglar halinde geçen eğitimlerde, çocuklara kendi özelleri anlatıldı. Çizgi karakter ve videolarla desteklenen eğitimde küçük öğrenciler eğlenirken öğrendi. Program sonunda Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk çocuklara katılım belgelerini verdi.

BEDENİMİZ YALNIZCA BİZE AİT

Kendi özellerine ve başkalarının özel alanlarına saygı gösterilmesinin bir insanlık görevi olduğunu belirten belediye psikoloğu Sibel Kayıhan, "Bedenimiz yalnızca bize ait. Bedenimizdeki özel bölgelerimiz dudaklarımız, göğüslerimiz, bacak aramız. Anne ve babanız ile onların yanında doktorları dışında kimsenin bakmasına ve dokunmasına izin vermeyin" uyarısında bulundu.

KÖTÜ DOKUNMA OLURSA ÇIĞLIK ATIP UZAKLAŞIN

Psikolog Kayıhan, iyi ve kötü dokunma olduğunu belirtirken, "İyi dokunmalar size kendinizi iyi hissettirir, kötü dokunmalar sizi rahatsız eder. İyi dokunma, anne, baba ve doktorunuzun dokunmasıdır. Kötü dokunma ise bunların dışında yabancıların dokunmasıdır. Eğer biri sizin özel bölgelerinize bakıp, dokunup ve bunun bir sır olduğunu söylerse, bu kötü dokunmadır. Kötü dokunanlar olursa mutlaka anne ve babanızla paylaşın. Böyle bir durumla karşılaşırsanız 'hayır' deyin, çığlık atın ve oradan hemen uzaklaşın" dedi.

ÇOCUKLARIMIZA KORUNMAYI ÖĞRETEBİLİRİZ

Psikolog Sibel Kayıhan, "Çocuklarımızı sürekli koruyamayız, ancak onları korumaya bu eğitimleri vererek yapabiliriz. Sizler evlerinizde çocuklarınıza muhakkak mahremiyet eğitimi verin, kendilerini nasıl korumaları gerektiğini anlatın. Bu konular ayıp değil, günah değil, hayatın içinde olan, bilmeleri gereken unsurlar. Aileler böyle şeyler başlarına geldiklerinde etrafı duyacak diye ne polise haber veriyorlar, ne de başka birinden yardım istiyorlar. Muhakkak söylemeleri gerekir. Çünkü bu insanlar cezalandırılmazlarsa, bu şekilde istismara devam edecekler ve birçok çocuk zarar görmeye devam edecek" dedi.

TÜM ÇOCUKLARIMIZA BU EĞİTİMİ VERECEĞİZ

Belediye Başkanı Lokman Ertürk de seminer sonrası yaptığı açıklamada, "Psikologlar eşliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu eğitimleri düzenli olarak veriyoruz. Eskiden Bu tür eğitimler ayıp karşılanır, konuşmaktan dahi çekinilirdi. Artık o günler geride kaldı. Günümüzde çocuk istismarı haberlerini sıklıkla duymaya başladık. Bu tür eğitimler toplum ve çocuklarımız için çok önemli. Aileleri de kapsayacak şekilde bu eğitimlerin faydasını anlatmaya kelimeler yetmez. Bu eğitimleri tüm okullarda, tüm çocuklarımıza vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Kayıhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title