Haberler

Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı

Güncelleme:

Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, açıldı.

Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, açıldı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılışında, inşaat sektörünün Türkiye'nin lokomotifi olduğunu söyledi.Türk müteahhitlik sektörünün yaklaşık 2 milyon kişiye direkt, bağlı sektörlerle de 5 milyon kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Karaküçük, sektörün 278 milyar dolarlık iş hacmine ulaştığını, 103 ülkede 7 bin 400 projeye imza attığına işaret etti.Türkiye'de ilk kez satılan konut sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26 arttığını ifade eden Karaküçük, şöyle konuştu: "Konut satışının yanında stok erime hızı da geçen yıla göre yüzde 6'dan yüzde 9'a yükseldi.

Türkiye'de yapı stoğunun yüzde 40'ının, yani 6-7 milyon konutun deprem riskine karşı yenilenmesi gerektiği tahmin edilmektedir. Bu itibarla kentsel dönüşüm projelerinin çok önemli bir fonksiyonu bulunmaktadır. Gerek afet riskinin önlenmesi gerekse ekonomik büyümenin artması bakımından kentsel dönüşüm stratejik konuma sahiptir."Karaküçük, Kahramanmaraş'ta geçen yıl alınan bin 663 yapı ruhsatı kapsamında 1,8 milyar liralık proje ile yaklaşık 10 bin dairenin inşaatının devam ettiğini söyledi.- "İleride daha büyük fuarlar yapılacak"Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan da kentte son bir ay içerisinde üçüncü fuarın düzenlendiğini, böylece değişik ülkelerden gelen insanlarla iş adamlarının iletişim kurma imkanı sağlandığını kaydetti.Fuarlara ilişkin gözlemlerini aktaran Arpasatan, özellikle Tekstil Fuarı'nda Kahramanmaraş'ın üretime yönelik enerjisinin küçük mekanlara sığmayacağını gördüğünü, ileride daha büyük imkanlarla daha büyük fuarlar yapılacağına inandığını sözlerine ekledi.Konuşmaların ardından Karaküçük ve Arpasatan tarafından ECR Fuarcılık Genel Müdürü Ümit Vural'a plaket verildi.Daha sonra inşaat ve kentsel dönüşüm alanında açılan 56 firmanın standı gezildi.Fuar, 15 Kasım'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Karaküçük Kahramanmaraş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title