Haberler

Kahramanmaraş Gizem'in Organları 4 Kişiye Hayat Verecek

Gizem'in organları 4 kişiye hayat verecek Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede 12 gün süren yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki Gizem Şimşek'in organları ailesi tarafından bağışlandı.

Gizem'in organları 4 kişiye hayat verecek

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede 12 gün süren yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki Gizem Şimşek'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde operasyonla alınan Gizem'in kalbi, karaciğeri ve böbrekleri Adana, Ankara, Gaziantep ve Malatya'da 4 hastaya nakledilecek.

Fabrika işçisi Selahattin Şimşek ile 3'ü kız 4 çocuğu, 27 Aralık'ta kaldırımda yürürken bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne götürülen aileden Selahattin Şimşek ve 3 çocuğu tedavilerinin ardından taburcu edilirken, küçük Gizem yoğun bakıma alındı. Gizem, tedavisinin sürdüğü Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale'nin girişimleriyle Selahattin Şimşek, kızının organlarını bağışlama kararı aldı. Küçük Gizem'in kalbi, karaciğeri ve böbrekleri uzman ekipler tarafından yaklaşık 6 saat süren operasyonla alındı. Şimşek'in kalbi uçakla Ankara Üniversitesi'ne, karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi'ne, böbrekleri ise Adana Başkent Üniversitesi ve Gaziantep Özel Sanko Hastanesi'ne ambulanslarla gönderildi.

Adana Başkent Üniversitesi Organ Nakil Sorumlusu Doç. Dr. Kenan Çalışkan, organ bağışının önemine dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Bütün ekip olarak bu iş için seferber durumda. Ülkemizde organ bağışına çok sayıda ihtiyaç var. Ülkemizde maalesef organ bağışı çok az yapılmaktadır. Bilhassa toprağa giden birçok organ var. Bunu lütfen herkes kendisinin de bir gün organa ihtiyacı olabileceğini düşünerek yaklaşırsa daha faydalı olacaktır., Milletimiz hayırsever bir millettir. Bu konuya hassasiyet göstereceklerinden eminim. Organ bağışlarıyla yavrularımızın, insanlarımızın yüzü gülsün istiyoruz," dedi.

'İNŞALLAH KIZIMIN ORGANLARIYLA HAYAT BULURLAR'

Kızının organlarını bağışlayan Selahattin Şimşek, kızının organlarıyla hastaların hayat bulmasını dileyerek, " Organ bağışı için gereken hassasiyeti gösterdik. Organ naklinin yaygınlaşmasını istiyorum. İnşallah verdiğimiz organlarla insanlar hayat bulur. Kızım Gizem'in organlarıyla inşallah yaşamayı sürdürürler. Böylelikle kızımın sayesinde onlar hayat bulur" diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Şimşek Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title