Haberler

Kahramanmaraş Cezaevi'nde Bayramda 3 Gün Açık Görüş Yapılacak

Kahramanmaraş E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklular, Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 gün açık görüş yapabilecek.

Kahramanmaraş E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklular, Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 gün açık görüş yapabilecek. Hükümlü ve tutukluların belgelendirmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşlerine açık görüş izni verilecek.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılacak açık görüş programını belirledi. 28 Temmuz 2014 Pazar günü kutlanmaya başlanacak Ramazan Bayramı'nda tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda hükümlü ve tutuklulara açık görüş yaptırılacak. Açık görüş programı Adalet Bakanlığı'nın ve Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün 12403619.207.99/41449/11278708/07/2014 sayılı emirleri doğrultusunda gerçekleştirilecek.

30-31 Temmuz-01 Ağustos 2014 tarihlerinde olmak üzere 3 gün sürecek açık görüşler 1'er saat olacak. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı dilimde gerçekleştirilecek açık görüşlerde belirtilen gün dışında gelenler alınmayacak. Bir kez görüşen ziyaretçi ikinci kez alınmayacak. Hükümlü ve tutuklular belgelendirmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleri kabul edilecek ancak bu yakınları olmayan hükümlü ve tutuklular 3. dereceye kadar olan akrabaları ve en çok üç kişiyle önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüş yapmaları sağlanacak. Ancak; bu fıkra hükmü ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlüler hakkında uygulanmayacak.

Soyadı tutmayanların belge getirmeleri mecburi olacak. Görüşlerde kesinlikle yiyecek ve giyecek maddeleri alınmayacak. İnfaz edilmekte olan hücreye koyma disiplin cezası olması durumunda hükümlü ve tutuklular, açık görüşten yararlandırılmayacak. Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adli suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulup, her grubun görüş günleri ve saatleri cumhuriyet başsavcılıkları ile kurum idareleri tarafından tespit edilecek. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adalet Bakanlığı Ramazan Bayramı Kahramanmaraş Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title