Haberler

Kahramanmaraş Başbakan Yardımcısı Kaynak Yargının Müdahale Ettiği Kongreler Olmasın

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Çağrı Heyeti'nin topladığı ve MHP Genel Merkezi'ni 'yasadışı' ilan ettiği MHP Tüzük Kurultayı ile ilgili, İsteriz ki mahkeme kararlarıyla, yargının müdahale ettiği kongreler olmasın.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Çağrı Heyeti'nin topladığı ve MHP Genel Merkezi'ni 'yasadışı' ilan ettiği MHP Tüzük Kurultayı ile ilgili, İsteriz ki mahkeme kararlarıyla, yargının müdahale ettiği kongreler olmasın. Siyaseti siyasetçiler yapsın, hayırlı olsun dedi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bugün akşam saatlerinde geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta, kente yeni atanan Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti. Valilik bahçesinde Vali Özkan ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Kaynak, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Kaynak, MHP'de çağrı heyetinin topladığı tüzük kurultayıyla ilgili açıklama yaptı. MHP'nin Türkiye için önemli bir parti olduğuna dikkat çeken Kaynak, yargının müdahale ettiği kongrelerin olmamasını istediklerini belirterek, şöyle dedi

Başka partilerin işine karışmayız ama MHP Türkiye için önemli bir parti. İsteriz ki mahkeme kararlarıyla, yargının müdahale ettiği kongreler olmasın. Böyle temenni ederdik. Siyaseti siyasetçiler yapsın. Siyasi partilerin kendi organları kararlar versinler ve onlar da öyle yürüsün, hayırlı olsun. Ülkemiz için önemli olduğunu ifade edeyim, inşallah hayırlı olur.

Kaynak, gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin, ülkelerinden göç etmek zorunda kalan Suriyelilerin sorunlarının çözümüyle ilgili 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü'nde bir nebze düşünmeleri gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi

Dünyada maalesef 22 milyondan fazla insan var. ve insan tarihinin en fazla mültecisi evinden, yurdundan olmuş insanın yaşadığı bir dönemdeyiz. 22 milyondan fazla insan evinden uzakta. Suriye'deki göçmenlerin tek başına yüzde 58'ini, 60'ını Türkiye barındırıyor. Başka ülkeler, bir çok pazarlığa tabi tutuyorlar; bin adamı, 100 adamı, eğitimlisini ve güzelini alırım derken Türkiye, insani ölçüden başka bir ölçü olamayarak 3 milyon göçmeni ülkesinde misafir ediyor. Onlara bakıyor, doyuruyor, sağlıklarıyla ilgileniyor. Bugün için özellikle onu ifade etmek isterim. İnsanları doğduğu yerde doyurmak, doyduğu yerde mutlu etmek bütün yöneticilerin görevi olmalıdır. Biz burada onlara gereken ihtimamı gösteriyoruz ama inşallah kısa zamanda kendi evlerine dönerler. Ama bütün dünyanın bu meseleye duyarlı olması için ben konuyu açtım. Eğer dünyanın önemli, gelişmiş, kalkınmış devletleri göçmen meselesinde başlarını öne koyup ciddi düşünce içerisinde olmazlarsa korkarım sonra yönetemeyecekleri bir sorun olarak karşılarında olacaktır. Bütün dünyadaki özellikle de bir zulümden kaçarak başka yerlere göçme vasfına maalesef düşmüş olan insanların bugün hatırlanması, onların sorunlarının çözümü için herkesin bir nebze düşünmesini temenni ediyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vahdettin Özkan Kahramanmaraş Veysi Kaynak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title