Haberler

Kahramanmaraş - Başbakan Yardımcısı Kaynak: Türkiye, Yan Gelip Yatma Yeri Değildir

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Türkiye, yan gelip yatma yeri değildirBAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca 'Sosyal Yardım Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yardım alanların istihdama yönlendirileceğini ve bu kişilerin verilen işi iki kez...

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Türkiye, yan gelip yatma yeri değildir

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca 'Sosyal Yardım Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yardım alanların istihdama yönlendirileceğini ve bu kişilerin verilen işi iki kez reddedebileceğini belirterek, Üçüncü teklifte de 'Ben bu işte çalışmam' dediği taktirde bütün sosyal yardımları kesilecek. Türkiye yan gelip yatma yeri değildir. Türkiye, çalışma yeridir, üretme yeridir dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın, geleneksel hale getirdiği iftar ve ödül töreninin 15'incisi Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirdi.

'TSK, KATAR'DA BARIŞ İÇİN VAR OLACAK'

Törende konuşan Veysi Kaynak, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin bu ülkeden Türkiye'nin askeri üssünün kapatması talebine tepki gösterdi. Kaynak, şunları söyledi

Katar'a ambargo uygulayan ülkeler 13 maddelik şartlar öne sürdüler Katar'a karşı. Maddenin bir ney, size anlamlı gelmiyor mu Türkiye'nin Katar'da zaten mevcut olan üssünün kapatılması, yeni üs kurulmasının da engellenmesi, bu anlaşmanın iptali. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tamamının bayramlarını tebrik ediyorum. Afganistan'da barış için var, Aden Körfezi'ne barış için var, Bosna'da barış için var, Somali'de, dünyanın birçok yerinde barış için var Türk Silahlı Kuvvetleri ve Katar'da da o bölgenin barışını tesisi etmek için var olacak. Orada 8-10 bin kilometre öteden gelmiş bir devletin 10 binden fazla askeriyle, uçağıyla, her şeyiyle, ağır silahlarıyla bir askeri üssü olmasına hiç mi itirazı olmayacak malum İslam devletlerinin, Suudi Arabistan'ın, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Mısır'ın Ama Türkiye'nin, bir başka Müslüman ülkenin askerlerinin orada üs kurmasına, Katar'la aralarında problemin çözümü için bu üssü kaldırma şartı koyacaklar. O sebeple hadiseler çok önemli, oyun büyük ama Allah'ın izniyle bütün bunların altından kalkacak kabiliyet de, kararlılık da bizler tarafından eksiksiz yerine getirilmektedir.

'İŞİ KABUL ETMEYENİN YARDIMI KESİLECEK'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Sosyal Yardımlar Yönetmeliği'nde ciddi bir değişikliğe gittiğini kaydeden Veysi Kaynak, şöyle devam etti

Sosyal yardım almanın şartları yeniden belirlendi. Bu şartlar içerisinde eğer çalışma çağındaysa, eğer işgörebilir haldeyse ve sosyal yardım alıyorsa, İŞKUR'a kaydolacak, yine İŞKUR'a kayıtlı istihdam için talepte bulunan işverenin orada bir iş teklif edilecek. Sınırları çizildi. Aynı ilçe merkezinde ya da büyükşehir içerisindeyse iki vasıtayla ulaşabileceği mesafelere bir iş teklif edilecek. 'Ben bu işi beğenmiyorum' olabilir, ikincisi 'O da bana uygun değil' olabilir. Üçüncü teklifte de 'Ben bu işte çalışmam' dediği taktirde bütün sosyal yardımları kesilecek. Türkiye yan gelip yatma yeri değildir. Türkiye, çalışma, üretme yeridir. Çünkü Türkiye sadece 786 bin kilometrekareyle değil, dünyanın bütün mazlum coğrafyalarıyla, bütün mağdurlarıyla bir büyük yükün altındadır.

ÜNAL KILIÇDAROĞLU 'GÖRÜNTÜLERİ GÖRDÜM' DEDİ, 2 GÜN SONRA HABER OLDU

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise, FETÖ ile mücadele ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adalet yürüyüşü'nü eleştirdi. 2012'ye kadar FETÖ'nün sivil toplum örgütü görünümünde bir yapı olduğunu ve 2013'te terör örgütü olarak gördüklerinde ise mücadeleye başladıklarını kaydeden Ünal, şöyle konuştu

Peki biz bunların üstüne gitmeye başladığımız da kim bunlara kalkan oldu Bugün yürüyüş yapan CHP, bunlara kalkan oldu. Bunlarla ilgili hukuki işlem yapmak istediğimizde, CHP milletvekilleri adeta bunların avukatlığını üstlendi. Hatırlayın 17 Mayıs günü Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Erdem, Enis Berberoğlu Zaman Gazetesi'ni ziyaret ettiler. 2 gün sonra 19 Mayıs günü Kemal Kılıçdaroğlu 'Ben MİT TIR'ları ile ilgili görüntüleri gördüm' dedi. 2 gün sonra da Cumhuriyet Gazetesi'nde MİT TIR'larıyla ilgili sözde görüntüler, bugün yurt dışında Türkiye düşmanlarının pohpohlamasıyla yaşayan, kendi ülkesine ihaneti özgürlük ve insanlık sayan bir gazeteci bunu haber yaptı.

Konuşmaların ardından Veysi Kaynak ve Mahir Ünal tarafından işadamlarına ödülleri verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Veysi Kaynak Mahir Ünal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title