Haberler

Kahramanmaraş Bakan Yıldırım: Bu Milleti Bölmeye Çalışanlar Havasını Alır

Bakan Yıldırım: Bu milleti bölmeye çalışanlar havasını alır ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Ulaştırma Çalıştayı'na katıldı.

Bakan Yıldırım: Bu milleti bölmeye çalışanlar havasını alır

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Ulaştırma Çalıştayı'na katıldı. Bakan Yıldırım, ülkeyi bölgeye çalışanların havasını alacağını söyledi. Bakan Ünal ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerine uygulanan pozitif ayrımcılığın sürdürüleceğini ifade etti.

Bakanlar Yıldırım ve Ünal, sabah saatlerinde özel uçakla geldikleri kentte ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan bakanlar, Vali Mustafa Hakan Güvençer'den kente ilişkin bilgi aldı. Vali Güvençer, ziyaret anısını bakanlar adına dikilecek 10'ar bin fidanın levhalarını Yıldırımı ve Ünal'a verdi. Bakanlar Yıldırım ve Ünal, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u makamında ziyaret ettikten sonra bir otelde düzenlenen Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştayı'na katıldı. Bakanlar, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, milletvekilleri, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile protokol üyeleri ve diğer ilgililerin katıldığı basına kapalı gerçekleştirilen çalıştayın ardından ortak basın açıklaması yaptı.

BAKAN YILDIRIM: BU MİLLETİ BÖLMEYE ÇALIŞANLAR DA HAVASINI ALIR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına değinerek, ülkeyi bölgeye çalışanların havasını alacağını söyledi. Bakan Yıldırım, özyönetimin konuşulmasını bile zait olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Son 13 yılda biz, bugün yapıp yıktıkları Güneydoğu'ya 34 katrilyon hizmet götürdük, 5 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Biz yapıyoruz, onlar bombalarla çukura dönüştürüyor. Bunu da millet görüyor. Ama bilsinler ki bu millet ezelden evvele kardeştir, birdir, beraberdir. Bu milleti bölmeye çalışanlar da havasını alır. Hiç kimse bu milletin bölünmesi hayalini bile yapmasın. Özyönetim, özünde yönetim bunlar zırvadır, konuşulması bile zaittir. Kahramanmaraş bunun cevabını Kurtuluş Savaşı'nda vermiştir, gerekirse yine vermeye hazırdır. Onun için biz kardeşliğimizin daim olması için çalışacağız. Doğumuzu da batı'mızı da, kuzeyimizi de güneyimizi de kardeş bileceğiz. Nasıl yolları böldük hayatları kurtardıysak, yolları bölüp memleketi birleştireceğiz."

BAKAN ÜNAL: GÜNEYDOĞU'YA POZİTİF AYRIMCILIK SÜRECİK

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise, önceleri ihmal edilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerin artık ihmal edilmeyeceğini belirtti. Bölge kentlerine uygulanan pozitif ayrımcılığın sürdürüleceğini ifade eden Bakan Ünal, şunları söyledi: " Hakkari, Van bunu kullandıkça biz insanların öfkesini tetikliyoruz. İnsanlar şunu söylüyor, 'Siz Maraş'a, Aydın'a bir şey yapmıyorsunuz; siz Hakkari'ye Van'a, Bitlis'e, Mardin'e, bunu bunu yapıyorsunuz.' Bu mikro milliyetçiliktir, kusura bakmayın. Evet bu ülkede yıllarca Van, Bitlis, Mardin, Diyarbakır buralar ihmal edildiği için maalesef terör bugünkü noktaya geldi. Biz oraları ihmal etmedik, bundan sonra da ihmal etmeyeceğiz. Oralara pozitif ayrımcılık uygulamaya devam edeceğiz. Ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanımızla birlikte Diyarbakır Sur içindeki kültürel mirasın ihya edilmesi için çalışma yapıyorum. Bundan da gurur duyuyorum ve bu çalışmaların daha fazla yapılması gerekiyor. Eğer biz Maraş ile Hakkari'yi, Maraş ile Van'ı mukayese edersek kafamızda ülkeyi bölmüş oluruz. Hakkari de Türkiye'dir, Edirne de Türkiye'dir, Maraş da Türkiye'dir, Bitlis de Türkiye'dir. Bizim hamdolsun birliğimiz, bütünlüğümüzle ilgili bu tür yaklaşımlara asla pirim vermememiz gerekir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Kahramanmaraş Mahir Ünal Hakkari Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title