Haberler

Kahramanmaraş - Bakan Güllüce Paris Saldırısı Dünyaya İbret Olmalı

Bakan Güllüce: Paris saldırısı dünyaya ibret olmalı ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fransa'nın başkenti Paris'te 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı, "Terörün hiçbir tarafında, hiçbir kesimin doğru olmadığını söylemişizdir.

Bakan Güllüce: Paris saldırısı dünyaya ibret olmalı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fransa'nın başkenti Paris'te 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı, "Terörün hiçbir tarafında, hiçbir kesimin doğru olmadığını söylemişizdir. Bu konunun dünyaya bir ibret olması lazım" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, sabah saatlerinde AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ile birlikte temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve kent protokolü tarafından karşılanan Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün sürdüğü bölgelerde incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

BUZLANMA NEDENİYLE TERASA ÇIKAMADI, DİZİ SETİNDE KAPIDA KALDI

Bakan Güllüce'nin konvoyu, buzlanma nedeniyle seyir terasına çıkamadı. Bakan Güllüce, daha sonra 'Yedi Güzel Adam' dizisinin çekildiği Kara Lise'yi ziyaret etti. Dizi setinde kimse tarafından karşılanmayan ve bir süre soğuk havada kapıda kalan Bakan Güllüce, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'ın dizinin senaristi Ahmet Tezcan'ı aramasının ardından gelen setin görevlisinden bilgi aldı. Dizinin çekildiği sınıfları gezen Bakan Güllüce, Yedi Güzel Adam dizisi karakterlerinin gerçek sahiplerini beğenerek takip ettiğini söyledi.

Bakan Güllüce, daha sonra beraberindekilerle Kahramanmaraş Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Güllüce'ye Vali Mustafa Hakan Güvençer tarafından brifing verildi ve hediye yerine adına fidan dikildiğine dair belge verildi.

Bakan Güllüce, Türkiye'deki belediye başkanlarına birlikte kentsel dönüşüm yapmaları çağrısında bulunduklarını söyledi. Güllüce, Kahramanmaraş'taki kentsel dönüşümün birkaç yılda tamamlanacağını belirterek, "Gelin birlikte kentsel dönüşüm yapalım. Kahramanmaraş koşarak geliyor, biz de ona koşarak gidiyoruz. Birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. İnşallah Kahramanmaraş'ın kentsel dönüşüm ile ilgili meselesini birkaç yıla kalmaz bitiririz diye düşünüyorum" dedi.

'PARİS SALDIRISI DÜNYAYA İBRET OLMALI'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Güllüce, Fransa'nın başkenti Paris'te yayınlanan ve yaptığı Hz. Muhammed karikatürüyle büyük tepki çeken 'Charlie Hebdo' dergisine yapılan 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı. Saldırının dünyaya ibret olması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Bakan Güllüce, şöyle devam etti: "Paris olaylarıyla ilgili biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, AK Parti hükümeti ve parti olarak hep kınamışızdır terörü hep lanetlemişizdir. Terörün hiçbir tarafında, hiçbir kesimin doğru olmadığını söylemişizdir. Hiçbir kesimiyle taraftar olmamışızdır. Bu konu da, dünyaya bir ibret olması lazım diye de düşünüyorum. Biz yıllardır terörle muhatap olan bir ülkeyiz. On binlerce insan kaybettik teröre, bunun acısını çekmiş bir ülkeyiz. Tabi orada yapılan da son derece çirkin bir şey. Hele hele Müslümanlığı da sembolize eden bazı figürlerle yapılması çok daha çirkin bir şey. Ama dünyanın terörü iyi bilmesi lazım ve sadece Fransa'da olduğunda değil, Türkiye'de olduğu zaman da aynı hassasiyeti göstermeleri lazım. Ben oradaki konuyu tekrar kınadığımı, çok yanlış bir şey olduğunu, dünya Müslümanlarına zarar verdiğini düşünüyorum."

'İZTUZU PLAJI NÖBETLERİ: LÜZUMSUZ BİR REAKSİYONDU'

Bakan Güllüce, Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki İztuzu Plajı'yla eylemleriyle ilgili de isim vermeden belediye başkanını eleştirdi. Belediye başkanının toplumu ajite ettiğini savunan Bakan Güllüce, plajı yargı sürecinden sonra yeniden şeffaf şekilde ihale edeceklerini belirterek şöyle konuştu: "Onu yargı durdurdu, lüzumsuz bir reaksiyondu. Bir kere 1990 senesinden beri orası kiralanan bir yer. Sanki böyle ilk defa kiralanmış, ilk defa böyle bir şey olmuş gibi bir şey değil. Belediye başkanı 'ben niye işletmiyorum' diye toplumu ajite etti ve topladı. Bu işler artık devrini kapanmış, miladını doldurmuş işler. Yani öyle birkaç insanı toplayarak çarda götürerek falan Türkiye ile bizim doğru kararlarımızdan yanlışa götüremezler. Biz sahillerin koruma altına olması gerektiğini, sahipsiz kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde çok yanlış amaçlarla kullanılan yere dönüşüyor. Açık ihaleyle yapıyoruz, kim daha yüksek parayı verirse alır o işletir. Yargı kararından sonra yeniden ihale ederiz orayı. Yeniden kim alırsa bilmiyorum, gerekçesini görmeden bir şey söyleyemem. Açık ihale yaparız belediye başkanlığı çok para verirse belediye alır. Herhangi bir vatandaşımız verirse alır. Açık, gayet şeffaf her şey açık. Ama yok illa belediyeye alsın diyorsan o da olmaz işte, o olmaz o. Öyle birkaç kişiyi tahrik ederek de bir yere varamaz onu da herkesin bilmesi lazım."

Bakan Güllüce, Valilik ziyaretinin ardından beraberindekilerle Mehmet Akif Kültür 'Şehir Kimliği Çalıştayı' tanıtım toplantısına katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş İdris Güllüce Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title