Haberler

Kahramanmaraş - Ak Partili Ünal: Tayyip Erdoğan'ı Ver, İktidarı Al Diyecekler

Ak Partili Ünal: Tayyip Erdoğan'ı ver, iktidarı al diyecekler

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sorumsuzlukla suçladığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirirken, "İktidar senin mi, iktidar dağıtıyorsun? Bugün 'Bilal'i ver, iktidarı al' diyen, yarın şuna hazırlanıyor. 'Tayyip Erdoğan'ı ver, iktidarı al' diyecekler. Böyle bir şey yok kardeşlerim" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta partisinin Ağustos ayı İl Danışma Meclisi'ne katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen, AK Parti Milletvekilleri İlker Çitil, Veysi Kaynak, Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilçe belediye başkanları ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Mahir Ünal, partisinin hükümet kurma sürecinde muhalefet partileriyle yaptıkları istikşafi görüşmelerini anlattı.

Siyahi insan hakları savunucu Malcom X'in 'Dünyadaki en büyük işletme medyadır. Medya suçsuzu suçlu, suçluyu suçsuz gösterir' sözünü hatırlatan Mahir Ünal, medyayı eleştirirken şöyle dedi: "Malcolm X'in bir sözü vardır. Der ki; 'Dünyadaki en büyük işletme medyadır. Medya suçsuzu suçlu, suçluyu suçsuz gösterir.' O yüzdendir kardeşlerim zihninizi ve kalbinizi her an uyanık tutun. Bu ülkede öyle bir medya var ki bir anda akı kara, karayı ak yapıyor."

KOALİSYON TEKLİF EDİLMESİ İÇİN BU YOLA ÇIKILMADI Kİ

AK Parti'nin, hükümet kurma süreciyle ilgili CHP ile yaptığı istikşafi görüşmelerinin CHP kurmayları tarafından manipüle edildiğini savunan Ünal, "O yüzden detaylı bir şekilde bunları, içinde bütün süreçleri yaşamış bir kardeşiniz olarak buradan tekrar ediyorum. CHP'nin kurmayları, Grup Başkanvekilleri sürekli medyada konuşuyorlar. Neyi konuşuyorlar? 'AK Parti 13 yıldan beri Türkiye'yi çok kötü yönetmiştir. Biz bir restorasyon hükümeti, bir onarım hükümeti oluşturacağız' diyor. Siz '13 yıllık dış politikanızı yanlış yaptık' deyin, '13 yıllık çalışmalarınızı yanlış yaptınız' deyin gelin beraber bir onarım hükümeti kuralım. Neyi onaracaksınız? AK Parti'nin bütün dünyada başarı hikayesi olarak görülen ve kabul edilen 13 yıllık iktidarını bunlar ne yapacaklarmış, restore edeceklermiş. Bir onarım hükümeti kuracakmışız, bizden de bunu kabul etmemizi istiyorlar. Biz dedik ki; bu yaptığımız çalışmalar bize gösteriyor ki sizinle beraber bir reform hedefli erken seçim hükümeti kurabiliriz. Onlar da bize dediler ki '4 yıl süreli koalisyon kuralım.' onlar bize, biz onlara bir teklifte bulunduk ve bu işin olmayacağı ortaya çıktı. Şimdi çıkıp da niye şunu söylüyorlar; 'Bize koalisyon teklif eden olmadı.' Manipülasyona bak. Koalisyon teklif edilmesi için bu yola çıkılmadı ki" diye konuştu.

'TAYYİP ERDOĞAN'I VER, İKTİDARI AL' DİYECEKLER

Mahir Ünal, konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi. Sorumluluk almamakla suçladığı Bahçeli'nin kenarda bekleyerek emirler yağdırdığını söyleyen Ünal, şöyle konuştu: "Amaçları, AK Parti ile HDP'yi kabinede bir araya getirmek. Şimdi sorumluluktan kaçan adamlara siyasetçi diyebilir miyiz? Hepiniz siyasetçisiniz. Siyaset, risk almak değil midir? Siyaset sorumluluk sahibi olmak değil midir? Şimdi bu sorumsuzlara biz nasıl siyasetçi diyeceğiz. Öncelikle sorumluluğunuzu alacaksınız. Ayrıca siyaset iktidar olmak için yapılır. Soruyorum size Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar olmak gibi bir niyeti var mıdır? Peki o zaman soruyorum; bu siyaseti neden yapıyorlar? Yada şöyle soralım; ne yapmak istiyorlar? Sayın Devlet Bahçeli emirler yağdırıyor; 'Milli Güvenlik Kurulu toplansın, sıkıyönetim ilan edilsin, terör olayları bıçak gibi kesilsin.' Ne kadar Ne kadar keyifli, ne kadar konforlu bir hayat. Kenarda bekleyeceksiniz talimat, emir vereceksiniz. O onu yapsın, bu bunu yapsın. Sana bu hakkı kim veriyor? ya sen bu millete inanmıyorsun, ya da bu milleti temsil etmiyorsun. Bu millet sana yüzde 15 vermiş. Yüzde 15 kadar konuşursun, daha fazla konuşamazsın. Eğer söz de, karar da milletin diyorsan o halde yüzde 15 kadar konuşacaksın. Herkes milletin kendisine verdiği yetki kadar, temsili oranda konuşacaksın. Sen hangi hakla yüzde 41 almış AK Parti ile ilgili bu şekilde konuşma hakkına sahipsin? Sen hangi hakla yüzde 52 oy almış Cumhurbaşkanı hakkında bu şekilde konuşuyorsun? 'Bilal'i ver, iktidarı al.' İktidar senin mi, iktidar dağıtıyorsun? Bugün 'Bilal'i ver, iktidarı al' diyen yarın şuna hazırlanıyor. 'Tayyip Erdoğan'ı ver, iktidarı al' diyecekler. Böyle bir şey yok kardeşlerim. İktidar da milletindir, karar da milletindir. Kimse bu milletin aklıyla, irfanıyla, ferasetiyle alay etmeye kalkışmasın. Bu millete saygı duyduğunu söyleyeceksin. Bu milletin yüzde 52'sinin onayladığı Cumhurbaşkanı'na her türlü hakareti edeceksin.

BİR AMAÇLARI VAR; ERDOĞAN'SIZ BİR TÜRKİYE

Muhalefet partileri, medya, PKK, IŞİD ve bölgede çıkarları olan ülkelerin AK Parti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırdığını savunarak Erdoğan'sız bir Türkiye amaçlandığını öne sürdü. Mahir Ünal, şunları söyledi: "MHP, AK Parti'ye saldırıyor, Cumhurbaşkanı'na saldırıyor. CHP, AK Parti'ye saldırıyor, Cumhurbaşkanı'na saldırıyor. HDP, AK Parti'ye saldırıyor, Cumhurbaşkanı'na saldırıyor. PKK, IŞİD, bölgede çıkarları olan bütün başkentler, medya, hepsi aynı yere saldırıyor. Bu birbirine benzemeyen hepsi aynı yelpazede yer almış, ortak hedef olarak Erdoğan'ı 12'ye hedef koymuş bu adamların sizce amacı nedir? Her birinin birbirinden farklı ama ama noktada örtüşen bir amaçları var; Erdoğan'sız bir Türkiye. Çünkü Erdoğan'sız bir Türkiye yönetilebilir, hükmedilebilir ve diz çöktürülebilir bir Türkiye olacaktır. Bu millet çok umutlandı. Bu millet şairin şiirinde söylediği gibi; 'Duy ey baharı bağrında taşıyan çiçek, inanır olmuştum artık solmayacağına.' Biz baharı bağrında taşıyan çiçeklerimiz vardı ve her seferinde onların solmayacağına inandık. Menderes'i soldurdular. Umutlandık ama soldurdular. Turgut Özal'la umutlandık ama soldurdular. Erbakan'la umutlandık, soldurdular. ama bir defa daha çiçeğimizin, umudumuzun solmasına izin vermeyeceğiz. Bu milletin umudunun solmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü zannediyorlar ki eğer Erdoğan'ın şahsında tecelli eden bu millet iradesine diz çöktürürsek, artık bunlar öğrenilmiş çaresizlik içerisinde diz çökerler diye düşünüyorlar."

Mahir Ünal'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA) -

==============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Mahir Ünal Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title