Haberler

Kahramanlık Türküleri Seydikemer'de Yankılandı

Seydikemer’de yüksekokul yaptırma yararına düzenlenen halk konserinde memleket ve kahramanlık türküleri yankılandı.

Seydikemer'de yüksekokul yaptırma yararına düzenlenen halk konserinde memleket ve kahramanlık türküleri yankılandı.

Seydikemer Yükseköğretim Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, üniversite yapımına gelir elde etmek için günler öncesinden planlanan halk konseri, Hakkari'den 4 şehit haberinin gelmesiyle birlikte dernek yetkilileri, sanatçılar ve ilçenin ileri gelenleri tarafından tekrar masaya yatırıldı. Terörün amacının benzer toplumsal huzursuzluklar olduğunu vurgulayan sanatçılar, konserin planlandığı ve duyurulduğu gibi; yani 19 Mayıs akşamında yapılması gerektiğini belirtti ve konsept değişikliğine giderek memleket ve kahramanlık türküleri seslendirdiler.

ÜNİVERSİTE İÇİN BAĞIŞ SANDIĞI KURULDU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan halk konserinde sunucu Serap Ülkü tarafından İstiklal Marşının sözleri bir kez daha okundu. Kısa bir selamlama konuşması yapan Seydikemer Yükseköğretim Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Emrullah Tuna, amaçlarının Seydikemer'e yapılacak üniversiteye katkı sunmak olduğunu aktararak bağış kutularına yardım yapanlara teşekkür etti. Ari Sümbül ve Hasan Sümbül'ün yöreye özgü seslendirdikleri ağıt ve türkülerin ardından bu kez bir başka yöresel sanatçı İsmail Uzunoğlu sahne aldı. Teröre ve ülkeyi bölmeye çalışanlara yönelik sert mesajlar veren Uzunoğlu, Seydikemerliler'den büyük alkış aldı.

YAKUP OTGÖZ: MANSUR HOCAM'A TEŞEKKÜR

Sanatçı Serpil Başara'nın Türk Sanat Müziğinin birbirinden seçkin eserlerinin ardından Seydikemerliler'e yönelik kısa bir konuşma yapan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer'de imar planı çalışmalarının büyük bir hızla ilerlediğini ve üniversitenin yanı sıra diğer resmi kurumların da ilçe merkezine yapılacağını belirtti. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'ın yurt dışında olduğu için programa katılamadığını ancak hemşerilerine selam gönderdiğini belirten Otgöz, Mansur Hoca'nın Seydikemer'e üniversite yapılmasıyla ilgili büyük gayretleri olduğunu belirtti. İlçe Kaymakamı Muammer Köken de Seydikemer'in her geçen gün geliştiğine vurgu yaparak, üniversite yapımında da ilçe halkının maddi manevi katkı sunmasını ve bu şekilde daha fazla öğrencinin Seydikemer'de istihdam edilmesini arzuladıklarını belirtti. Kaymakam Köken konuşmasında Seydikemerliler'den şehitlerin ruhi için 'fatiha' okumalarını istedi

BİZ KENDİ KAHRAMANLARIMIZI ÇIKARTIRIZ

Yörük Ali Efe, Ormancı, Yemen, Hoş gelişler ola gibi türküleri okuyan Seydikemer'in yetiştirdiği TRT İzmir Radyosu Sanatçısı Tahsin Duru da terörle ilgili verdiği mesajında, "Yunan İzmir'den girmiş, bir kahraman, Mustafa Kemal Atatürk çıkmış ve Yunan'ı geldiği yerden denize dökmüştür. Bizim şanlı tarihimizde her dönem bir kahraman çıkmıştır ki kimse memleketimizi bölmeye kalkmasın. Türkiye hep büyük devlet olmuştur. Zamanında Balkanlardan ve Kırım'dan gelenlere kucak açmışız, Irak'tan sürgün edilenlere kucak açmışız, şimdi de Suriye'den gelenlere kucak açıyoruz" diyerek bu toprakların üstlendiği misyona vurgu yaptı.

Programın sonunda Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Seydikemer Yükseköğretim Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Emrullah Tuna ile yönetim kurulu üyeleri sahneye çıkarak halkı selamladı. Dernek Başkanı Tuna, bağışta bulunanlara teşekkür etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muammer Köken Yakup Otgöz Seydikemer Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title