Haberler

Kahramanların İsimleri Ölümsüzleştirilecek

Güncelleme:

Haliliye Belediye Meclisi, Başkan Fevzi Demirkol'un 'olağanüstü' toplanma çağrısıyla bir araya gelerek, "15 Temmuz askeri kalkışma girişimi" başlığını görüştü. Toplantıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin yaşatılması kararı alındı.

Haliliye Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Başkan Fevzi Demirkol ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının tek gündem maddesi 15 Temmuz askeri darbe girişimi oldu. Demirkol, "Özellikle toplanmamızın sebebi 15 Temmuz'da yaşanan, demokrasi ve insanlık haysiyeti adına yaşanmaması gereken ama maalesef menfur bir darbe teşebbüsü dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. Belediye meclis üyelerinin de söz olarak konuyla ilgili görüşlerini bildirdiği toplantının olağanüstü toplanmasının bir diğer amacının da Haliliye Belediyesinin demokrasiye ve değerlerine olan bağlılığını göstermek olduğu belirtildi.

ÇALIŞANLARA İKRAMİYE
Konuşmalarının tamamlanmasının ardından Fevzi Demirkol, olağanüstü toplantının 'Başkanlık tekliflerini' okudu. 'İlçede yeni açılacak ilk park, sokak veya caddeye Milli İrade ve Demokrasi isminin verilmesi, çalışanlara Belediye Encümeni'nin belirleyeceği miktar ve oranda ikramiye şeklinde taltif verilmesi, 15 Temmuz'un her yıl Milli İrade ve Demokrasi Bayramı olarak Haliliye Belediyesi'nce kutlanması, şehitlerin yakınlarına gerekli şefkat elinin uzatılması ve demokrasi şehitlerinden belirlenecek isimlerin parklara, sokaklara veya caddelere verilmesi' teklifleri, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Güncel Haberler

title