Haberler

Kahramanların 15 Temmuz'u Anlattığı Gecede Gözyaşları Adeta Sel Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Manisa’da düzenlenen programda 15 Temmuz kahramanları darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Manisa'da düzenlenen programda 15 Temmuz kahramanları darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı. Duygulu anların yaşandığı gecede vatandaşlar 15 Temmuz gecesini kahramanlardan dinlerken gözyaşlarına boğuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında 15 Temmuz kahramanları Manisalılarla buluştu. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleşen geceye Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oyuncu İsmail Hakkı'nın maderatörlüğünü yaptığı programda FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük rol oynayan vatandaşlardan Abdullah İrgin, Yaşar Yaldız, İsmet Doğan ve Rukiye Dağ konuşmacı olarak yer aldı.

"Sizler ne kadar samimiyetle selamlansanız ne kadar samimiyetle kutlansanız azdır"

Program öncesi sahne alan Sanatçı Orhan Çakmak, darbe girişimi ile ilgili bestelediği iki marşı seslendirdi. Ardından sanatçı Üzeyir Aktulum ise 15 Temmuz'da yaşanan olaylar üzerine yazdığı 'Evladı Fatihan' isimli türküyü söyledi. Yoğun katılımın olduğu program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Veysel Çelikdemir'in '15 Temmuz' temalı kum sanatı gösterisi büyük alkış aldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'da Rabbimin büyük lütfu, rahmeti ve yardımı ile bu coğrafyadan bütün dünya ufkuna öyle bir söz yankılandı ki, bu ses tüm zulüm zincirlerini oldukları yerde kırıp dökerken tüm mazlum yüreklere de su serpti. Tüm kuytu köşelerde bu sesin beslediği ümit çiçekleri bir kez daha yeryüzüne baş gösterdi. Bu manada sizler ne kadar samimiyetle selamlansanız ne kadar samimiyetle kutlansanız azdır. 15 Temmuz şehitlerimizin ruhlarını hepimiz adına rahmetle yad ediyorum. Rabbim onları rahmet kucağında inşallah ebediyen peygamber efendimizin misafiri olarak ağırlasın. Başta yakınları olmak üzere bu şehitlere sahip olmaya nail olmuş bizlere selamın rahmetini merhametini esirgemesin hak etmişlerimizi bu şehitlerimizin şefaatinden mahrum etmesin. Bu program vesilesiyle aramızda bulunan misafirlerimiz var günün kahramanları bizim kahramanlarımız hepimizin kahramanları. Bizim yüreklerimizin temsilcilerine hepimiz adına Manisa vilayeti adına Manisalı hemşehrilerimiz adına onlara hoş geldinizdiyorum. Böyle bir programı 81 ilde düzenledikleri için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılınç'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gözyaşları sel oldu

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı gecede vatandaşlar 15 Temmuz'u kahramanlardan dinlerken gözyaşlarını tutamadı. Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Yaşar Yaldız, "Hiçbir şey düşünmeden bayrağımı aldım hızlı bir şekilde. Çünkü vatanseverlik bu milletin bir karakteridir. Milletimiz bayrağımız esaret altına giremez. Aslında kahraman olarak kendimi görmüyorum. Bu yüce şanlı milletin bir evladı olmak zaten büyük bir kahramanlık. Onların arasında olmak benim için büyük bir onurdur. Vatanına sahip çıkan nice insanlar var. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

15 Temmuz gecesi İstanbul'da olduğunu belirten İsmet Doğan, "15 Temmuz akşamı İstanbul'daydım. Bir hafta sonra dünya şampiyonası seçmelerim vardı. Dünya şampiyonluğundan önce istediğim bir duam vardı. Rabbime 'şehit olmak istiyorum' diye 'bana şehadeti nasip et' diye hep dua ederdim. 15 Temmuz'dan iki buçuk ay önce bir rüya gördüm. İsrail askerleri şehri kuşatıyorlardı. 15 Temmuz akşamı vurulduğumda hastanede gördüğüm rüya aklıma geldi. Dedim ki Elhamdulillah Rabbim bana önceden göstermişti" ifadelerini kullandı.

"O gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giderken kendimi tankların önünde buldum"

Şehit Cuma Dağ'ın eşi Rukiye Dağ, Gençlik ve Spor Bakanlığına 15 Temmuz bilincini yaşatmaya çalıştığı için teşekkür ederek, "15 Temmuz'da şehit olan, gazi olan insanların kesinlikle unutulmaması gerekiyor. O gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giderken kendimi tankların önünde buldum. Elimizde sopa dahil hiçbir şey yoktu. Eşimle telefonla son konuşmam orada oldu. Sonra helikopterle üstümüz tarandı. O tarama sırasında eşim şehit oldu ama takdiri ilahi kaza, kader ve Müslüman olarak da biz bunlara iman etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

"Bu hainler vatanı almaya çalıştılar. Ancak bizim cesedimizi çiğneyerek alabilirler" diyen Abdullah İrgin ise "O gece vatana can feda etme günüydü. Bizler ezanla geldik, selayla gideriz. Allah-ü Teala o gece bize şehadeti nasip etmedi. Allah-ü Teala bu hainlere fırsat vermemek için bu necip milletin içindeki korkuyu öyle bir alıp, öyle bir cesaret verdiki bu hainler neye uğradıklarını şaşırdılar" dedi.

Program sonunda protokol tarafından konuşmacılara Türk bayrağı ve hediyeler verildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer İsmet Doğan Turgutlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title