Haberler

Kahramankazan Şehit Annesi Benim Oğlumda Bu Yıl Albay Olacaktı

Şehit annesi: Benim oğlum da bu yıl albay olacaktıANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde, 18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma günü töreni düzenlendi.

Şehit annesi: Benim oğlum da bu yıl albay olacaktı

ANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde, 18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma günü töreni düzenlendi. Törende, binbaşı oğlu Çukurca'da 2011 yılında şehit düşen İnayet Başayar, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş'ı görünce, "Oğlum şehit düşmeseydi bu yıl sizin gibi albay rütbesi takacaktı" diyerek gözyaşı döktü.

Törende, Milli Egemenlik Parkı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı ve ardından Kahramankazan Şehitliği'ne geçilerek Kuran-ı Kerim okundu.

İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, ve vatandaşlar şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakılıp dualar etti. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit yakınlarını protokol üyeleri ve gaziler teselli etti.

BENİM OĞLUM DA ALBAY OLACAKTI

17 Ağustos 2011 yılında Hakkari Çukurca'da teröristlerin daha önceden döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen Binbaşı Yavuz Başayar'ın annesi İnayet Başayar, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş'ı görünce 'Oğlum şehit düşmeseydi bu yıl sizin gibi albay rütbesi takacaktıö diye gözyaşı döktü. Şehit annesi İnayet Başayar'ı Kaymakam Aksakal ve Albay İlbaş teselli etti.

Şehit babası olmaktan gurur duyduğunu belirten baba İsmail Başayar, 'Rabbime sonsuz şükürler olsun ki bu memlekete hayırlı bir evlat yetiştirmişiz. Nereye gidersem gideyim bir ismi var. Manisa Kırkağaç'a acemi birliğine oğlumun adı verilmiş ve heykeli dikilmiş. Ben buna tatlı acı derimö dedi. Oğlunun şehit düştüğü yeri görmeye gittiğini söyleyen baba Başayar, orada yaşadığı bir anısını da anlattı. Baba Başayar, oğlunun şehit düştüğü yerin yakınında iki rekat namaz kıldığını, bir ay sonra da kepçeyle orada tekrar mayın döşemek isteyen 3 PKK'lı teröristin mayının ellerinde patlamasıyla öldüğünü söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Başayar Çanakkale Çukurca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title