Haberler

Kahramankazan'da Aşıklar Atışması

ANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde bir araya gelen halk ozanları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde kahramanlık türküleri, şiirler ve deyişleriyle tüm şehitleri yad ettiler.

ANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde bir araya gelen halk ozanları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde kahramanlık türküleri, şiirler ve deyişleriyle tüm şehitleri yad ettiler. Şehit yakınları ve gaziler de program boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla aşıklara eşlik etti.

Kahramankazan Belediyesinin düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma günü nedeniyle 'Aşıklar programı' düzenledi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, şehitler ve gaziler derneği ve vakıf temsilcileri ile şehit yakınları ve gazilerle çok sayıda vatandaşın katıldığı program., şehitler anısına Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Cep telefonları kameralarının sürekli kayıtta olduğu programda 7'den 70'e kadın, erkek yüzlerce vatandaş salonu doldurdu. Kars, Erzurum, Erzincan, Aydın, Ankara, Sivas, İstanbul gibi şehirlerden gelen 22 halk ozanı, sırayla sahneye çıkarak birbirinden güzel eserleri seslendirdiler. Aşıklar atışmasına da yer verilen programda, Hollanda ve Almanya başta olmak üzere son zamanlarda Türkiye'ye karşı Avrupa'nın takındığı tavırda aşıklar atışmasından nasibini aldı. Zaman zaman gözyaşlarına da sahne olan programın en renklileri ise anne babalarıyla aşıklar atışmasına katılan çocuklar oldu. Zaman zaman sahne önüne çıkan çocuklar, kahramanlık türküleri eşliğinde oyunlar oynayarak renkli görüntülerin çıkmasına neden oldu.

TÜM KAHRAMAN8LAR SAHNEDE

Programın ilerleyen saatlerinde geceye katılan tüm aşıklar, şehit yakınları ve gazilerle ilçe protokolü, kahramanlık türkülerine eşlik etti. Sevinç ve hüzünle birilkte duygu dolu anların yaşanmasına neden olan program sonunda tüm şehit yakınları ve gazilere onur belgesi takdim edildi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı konuşmada, "Kahramankazan halkı olarak atışmasını izlediğimiz aşıklarınızın yüreklerine sağlık. Şehit yakınları ve gazilerimiz ve konuklar için güzel bir program olduğunu düşünüyorum. Aşıklar atışmasında samimiyetlerini hiçbir zaman ortaya koymayan Avrupa'ya da çok güzel göndermeler vardı. Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz anısına düzenlediğimiz program inşallah amacına ulaşmıştır. Tüm şehitlerimiz Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" dedi. - Kahramankazanankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Lokman Ertürk Politika Güncel Haberler

title