Haberler

Kahramankazan'da Anaokulu Öğrencilerine Mahremiyet Eğitimi

Kahramankazan ilçesinde anaokulu öğrencilerine mahremiyet eğitimi verildi.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü psikologları tarafından Atatürk İlkokulu'nda verilen eğitime Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz, veliler ve öğrenciler katıldı.

Psikolog Sibel Kayıhan, başkalarının özel alanlarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bedenimiz yalnızca bize ait. Özel bölgelerimize anne ve babanızın dışında kimsenin bakmasına ve dokunmasına izin vermeyin. Böyle bir durumla karşılaşırsanız 'hayır' deyin, çığlık atın ve oradan hemen uzaklaşın." dedi.

Velilere de seslenen Kayıhan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı sürekli koruyamayız, bu mümkün değil ancak eğitim önemli. Sizler de evlerinizde çocuklarınıza muhakkak mahremiyet eğitimi verin, kendilerini nasıl korumaları gerektiğini anlatın. Bu konular ayıp değil, günah değil, hayatın içinde olan bilmeleri gereken unsurlar. Aileler böyle şeyler başlarına geldiğinde etrafı duyacak diye ne polise haber veriyorlar ne de başka birinden yardım istiyorlar. Muhakkak söylemeleri gerekir. Çünkü bu insanlar cezalandırılmazsa bu şekilde istismara devam edecekler ve birçok çocuk zarar görmeye devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

Lokman Ertürk Kayıhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title