Haberler

Kahramanın Ailesinden İzin Almak İçin 1600 Kilometrelik Yolculuk

AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencisi 2 genç, okullarına kurulacak kütüphaneye 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in adının verilmesi amacıyla şehidin ailesinden izin almak için otostopla, gidiş-dönüş toplam 1600 kilometre yolculuk yaptı.

AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencisi 2 genç, okullarına kurulacak kütüphaneye 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in adının verilmesi amacıyla şehidin ailesinden izin almak için otostopla, gidiş-dönüş toplam 1600 kilometre yolculuk yaptı. Halisdemir ailesinin elini öpüp şehidin isminin kütüphaneye verilmesi için izin alan gençler, yolculuklarını kameraya alarak o anları ölümsüzleştirdi.

ADÜ Söke İşletme Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Görkem Balcı ile Sağlık Yüksekokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Hakan Siliv, üniversitede yapılması planlanan kütüphaneye 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in adının verilmesini istedi. Konuyu anlattıkları Söke Meslek Yüksekokulu Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, düşünceyi olumlu buldu. Bunun üzerine gençler, ailesinden izin almak için Şehit Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'ye gitmeye karar verdi. Gençler yolculuğu, otostopla gerçekleştirmeyi hedefledi. 15 Şubat Salı günü Söke'den yola çıkan Balcı ve Siliv, 2 günde 800 kilometre yolculuk yaparak Niğde'ye ulaştı. Halisdemir'in ailesinden üniversitede yapılacak kütüphanede  adının yaşatılması için el öpüp izin alan gençler, şehidin kabrini de ziyaret etti. Yine 2 günde 800 kilometre yolculuk yapan Balcı ve Siliv, Söke'ye döndü. Gittikleri her yerde ilgiyle karşılanan Balcı ve Siliv, yolculuklarını kamerayla kaydetti.

EL ÖPÜP İZİN ALDILAR

Üniversiteli gençlerden Hakan Siliv, "Söke'den Niğde'ye otostop çekerek gittik. Toplam 1600 kilometrelik yolculuk yaptık. Tabii ki yolda sıkıntılar da yaşadık. Ama amacımız Söke İşletme Fakültesi'ne, Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesi'ni kurabilmekti. Şehidimizin annesi Fadime Halisdemir, amcası Mustafa Halisdemir ve ağabeyi Doğan Halisdemir'i, Niğde'nin Bor İlçesi Çukurkuyu Köyü'ndeki evlerinde ziyaret ettik. Ellerini öperek, gerekli izinlerimizi aldık" dedi.

Görkem Balcı ise, "Biz bu yola çıkarken, şahsımız adına hiçbir çıkar gütmedik. Tek amacımız üniversitemiz var oldukça şehidimizin adının yaşatılmasıydı. Bizim artık eli silah tutan nesillere değil, eli kalem tutan nesillere ihtiyacımız var. Bunun tek yolu da bilindiği gibi okumaktan geçer. İsteğimiz gerekli olan maddi ve manevi yardımlar. Gerekli olan masa, sandalye ve kitap rafı gibi destekte bulunmak isteyenler üniversitemize yollayabilirler" diye konuştu.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Niğde Balcı Söke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title